A legnagyobb online társkereső Amerikában a match.com, amelyre ugyan ingyenesen lehet regisztrálni, de az oldal aktív használata csak azok számára lehetséges, akik fizetnek is. Ennek ellenére ez az oldal pl. azzal az adattal reklámozza magát,  hogy naponta 12 olyan pár jegyzi el egymást vagy köt házasságot, akik a match.com-on ismerkedtek össze. Ez ugyan roppant jól hangzik, de egy kis utánaszámolás megmutatja, hogy mégsem olyan sok, mint gondolnánk. A számítást azért kell egy kicsit fenntartással kezelni, mert egy rivális ingyenes társkereső, az OKcupid.com blogján tették közzé. Mindenesetre a gondolatmenet igen meggyőzőnek tűnik.

Először is akik eljegyzik egymást, azok valószínűleg később össze is házasodnak, illetve akik összeházasodtak, azok korábban egyszer el is jegyezték egymást, tehát mindenki kétszer számít bele a fenti 12 párba, azaz napi 6-tal érdemes számolni, ami szerint évente nagyjából 5.000 match.com-júzer házasodik össze valakivel, akit a társkeresőn ismert meg. Mindehhez képest az USA-ban évente összesen 2 millió esküvőt tartanak, tehát egy évben 4 millió ember köt házasságot. Ebben benne van a match.com 5.000 felhasználója. Mivel az USA-ban 89,8 millió egyedülálló ember él, és a match.com azt állítja, hogy 1,3 millió felhasználója van, azt a számot kapjuk, hogy a 88,5 millió nemregisztrált közül évente 3.995.000 személy találja meg az igazit. Ez 4,5%-os arány.

Ehhez képest az 1,3 millió regisztrálthoz képest a reklámozott 5.000 házasulandó mindössze 0,36%-os arányt jelent. Amiből az következik, hogy akik nincsenek regisztrálva a match.com-on, azok több mint tizenkétszer akkora valószínűséggel kötnek házasságot. Amit a rivális site elfelejt megemlíteni, az az, hogy az internetes társkeresőkre nyilván azok regisztrálnak, akik az életben nehezebben ismerkednek, tehát a rosszabb házasulási arány feltehetőleg nem következménye az internetes társkeresésnek, hanem inkább oka. Azaz: nem azért nem házasodnak meg, mert regisztráltak, hanem azért regisztráltak, mert nem sikerült megházasodni. Igaz, a 4,5% és a 0,36% közötti különbség még így is megdöbbentő.