Paul Challis tavaly júliusban, 38 évesen meghalt, de családjának köszönhetően kartonból kivágott figuraként tovább él, együtt tölti a mindennapjait a gyerekeivel és a feleségével. A mindörökké szeretett apa ott volt a saját temetésén, halála után néhány héttel egy barátja esküvőjén, sőt Halloweenkor még Drakulának is beöltözött, karácsonykor meg Mikulásnak.

A bizarr ötlet a feleség szerint férjének is kifejezetten tetszene, mert ő volt a társaság bohóca, minden viccben benne volt. "Paul tele volt élettel, ő volt minden buli lelke, és olyan természetesnek tűnt, hogy ott legyen a végső buliján, a búcsúzásakor. Amikor elvesztesz valakit, akit szeretsz, azért aggódsz, mert félsz, hogy elfelejted. Mi így emlékezünk Paulra, így tartjuk életben a hozzá kötődő fontos emlékeinket" - mondta a feleség, Maria Challis a Daily Mailnek.

A feleség hozzátette, így a gyerekek is könnyebben tudják viselni a gyász időszakát. A dolgon felháborodóknak meg azt mondja, hogy senkinek sincs beleszólása abba, hogy valaki hogyan gyászol egy számára fontos ember halála után.

A kartonfigura alapjául szolgáló kép egy 2007-es hajóúton készült, pezsgővel a kezében ábrázolja a boldog férfit. A nyilvános rendezvényeken is használt kartonszobor mellett a családban van egy másik figura is, az egy 2004-es thaiföldi nyaraláson készült képből van. Ez utóbbi szobor a család nappalijában pihen, nem viszik ki a házból.

Paul Challisnak 2008 karácsonyakor kezdett el rendszeresen erősen fájni a feje, majd februárban, amikor valamennyit javult az állapota, az orvosok két agydaganatot is felfedeztek nála. A tumorokat nem lehetett műteni, a férfinek néhány hónapja volt hátra.

"Paul sosem akarta, hogy sajnálják, de nem is sajnálták. Tökéletesen elfogadta a helyzetét. Azt mondta: "Mindig is tudtam, hogy nem fogok öreg koromig élni". Amikor a kórházban volt, a barátai pezsgőt, gin tonicot, füstölt lazacot és homárt vittek neki. Elhatároztuk, hogy minden napot fontossá teszünk. Furcsán hangozhat, de csodás napjaink voltak! Voltak nagyon kemény idők is, de 15 remek évet töltöttünk együtt, és nem akartuk engedni, hogy az életének utolsó öt hónapja ezt beárnyékolja. Nem voltak nagy búcsúzkodások. Nem éreztem, hogy el kell tőle köszönnöm, mert mindig szeretve éreztem magam, ahogy ő is. Nem lehetett mit hozzátenni" - mesélte Maria Challis.

A pár 2000-ben házasodott össze, a cheshire-i Nessben laktak, házfelújításokkal foglalkoztak. Két gyerekük született, a nagyobbik, Molly most tízéves, a kisebbik, Jack nyolc.