Randevúnként huszonötezret költenek a brit nők

2010.05.08. 20:43

Míg tegnap azzal foglalkoztunk, hogy egy nő hány férfival randevúzik, mire megtalálja az igazit (huszonnéggyel), ma ugyanennek a felmérésnek egy másik vetületét vesézzük ki. A UK Dating kutatása ugyanis azt a kissé megdöbbentő adatot is tartalmazta, hogy egy átlagos brit nő minden egyes randevúra rákölt 85 font 38 pennyt, ami jelenleg huszonötezer forintnál is többet tesz ki. Mindez főleg ahhoz képest meglepő, hogy a hagyományok szerint ugye a férfinak kell fizetnie a randevún, így a hölgyeknek a szerelemkeresés elvileg egy ingyenes játszma kéne, hogy legyen.

1403349xx

A tetemes összeg persze a Daily Mail szerint úgy jön ki, hogy a találka költségei közé nemcsak az együttlét során felmerülő kiadásokat sorolták, hanem mindent, ami a felkészülés közben szóba jöhet. Ezeket valószínűleg a magyar nők többsége egyáltalán nem veszi igénybe egy sima randevú előtt, azaz külön egy randiért nem költ hétszáz forint körüli összeget szoláriumra, négyezer forintot fodrászra és csaknem tizenkétezer forintot egy új ruhára és kiegészítőkre. A felsorolás ajándékokat is figyelembe vesz két font, azaz 650 forint értékben, ugyanis állítólag a szigetországban újabban az dívik, hogy amint a férfi egy csokor virággal szokott odaállítani a randevúra, ennek megfelelően a nő is visz valami kis ajándékot lovagjának. Hm.

A randira odajutás és a hazamenetel költsége az egyetlen, amit itthon is minden alkalommal a nők többségének ki kell fizetnie (de ez alól is kivételt jelentenek például a bringások). Magán a randevún a brit nők - mivel a többség nem engedi a férfit fizetni - ételre, italra és szórakozásra összesen majdnem harminc fontot, azaz közel tízezer forintot költenek. Így jön ki végülis a randinkénti huszonötezer forint körüli összeg. Ha ezt beszorozzuk a sikertelen randevúk számával, az jön ki, hogy egy brit nőnek jóval több, mint hatszázezer forintjába kerül a férjtalálás. Kíváncsiak lennénk, hogy olvasóink is ilyen drága mulatságnak találják-e a társkeresést. Hölgyek, urak, önök szerint mennyibe kóstál ma Magyarországon egy átlagos randevú?