A Hallmark csatorna remek módját találta a Férjem védelmében című sorozat reklámozásának. A sorozatban ugyanis a Julianna Margulies által alakított ügyvédnő férje (Chris Noth) szexbotrányba keveredik, és ezek után neki kell megvédeni a ráadásként korrupcióval vádolt csalfa urát. Ezek után összekötötték a kellemest a hasznossal, és készítettek egy felmérést, melyben arra keresték a választ, mennyire hűségesek a magyarok. A végeredmény – nyilván nem mindenki számára – meglepő, a nők pont ugyanannyira hűtlenek, mint a férfiak.

A csatorna megbízásából 555 embert kérdeztek a témában, és a 18 éven felüli megkérdezettek kétharmada úgy véli, a párkapcsolatban a legfontosabb a hűség, 36 százalékuk teljes mértékben elítéli a hűtlenséget, míg a 40 %-uk csupán a legtöbb esetben tör pálcát a hűtlen partnere felett. A felmérésből kiderült, a válaszadók 59 százaléka sosem, 19 százaléka pedig csupán egyszer lépett félre életében, míg a maradék 22 % többször is megcsalta párját.

A felmérésben a miértekre is keresték a választ. A férfiak szerint a nők 70 százaléka akkor lép félre, ha már nem szereti a párját, azonban a nők válaszai alapján ez csak a 30 százalékukra igaz. A nők ugyanerre a kérdésre azt válaszolták, hogy a férfiak 43 százaléka nem tud ellenállni a testi vágynak, holott a férfiak közül csak minden ötödik jelelte meg a félrelépés okaként a szexuális vonzódást.

A kutatás is igazolta azt az általános elméletet, mely szerint a nőknél lelki okok állnak a háttérben, a férfiaknál a testi vágy jelölhető meg a leggyakoribb oknak a félrelépéseknél. Azonban a felmérés meglepő eredményeket is hozott. Valószínűleg arra a kérdésre, hogy ki csalja meg gyakrabban a párját, egy férfi vagy egy nő, mindenki kapásból rávágná: természetesen a férfiak. Azonban a megkérdezettek válaszaiból az derült ki, a nők legalább ugyanannyira hűtlenek, mint a férfiak.

A gyengébbik nem képviselőinek 64 %-a gondolja, hogy a férfiak gyakrabban lépnek félre, 33 % szerint az arány egyenlő, és csupán 3 % vallja, hogy a nők csalfábbak. A férfiak 43 %-a szerint ők csalják meg a másikat gyakrabban, 44%, azt állítja, hogy ugyanolyan mértékben, 12 % pedig azt állítja, hogy a nők a kevésbé hűségesek. A valóság azonban több mint meglepő: minimális az eltérés! A megkérdezett nők 41,1 %-a csalta már meg egyszer vagy többször párját, a férfiaknál ez a szám 41,9 %. Ebből látszik, hogy bár a motiváció különbözhet, az eredmény szinte ugyanaz. A nők legalább annyira csalfák, mint a férfiak.