A Kis hercegből nem olvas fel az anyakönyvvezető robot

2010.05.17. 18:34

Ön is volt már olyan házasságkötésen, ahol a lestrapált anyakönyvvezető gépiesen mondta a szövegét, és a végén ugyanazon a hivatalos-unott hangon olvasott fel egy megható részletet a Kis hercegből ("jól csak a szívével lát az ember...", stb.)? Az ilyen anyakönyvvezetőket a jövőben igazi robot helyettesítheti, hiszen Japánban sor került az első olyan házasságkötésre, ahol az ifjú párt egy intelligens gép adta össze.

Fotó: AFP. Katt a képre nagyobb verzióért!
Fotó: AFP. Katt a képre nagyobb verzióért!

A I-Fairy fantázianevű robotot elsősorban arra tervezték, hogy múzeumokban irányítsa a látogatókat, de a kütyüket szerető japánok között akadt egy pár, akik ráadásul munkájuk során éppen egy I-Fairy miatt kerültek egymással kapcsolatba. Amikor közöttük szerelem szövődött, megszületett bennük az elhatározás, hogy esküvőjüket is egy I-Fairy fogja celebrálni.

Ehhez a robotot kissé át kellett programozni és virágokkal fel kellett díszíteni, és máris kész volt arra, hogy összeadja az ifjú párt. A háttérből egy szakember egy fekete függöny mögül adogatta a parancsokat a robotnak a kritikus pillanatokban, így a ceremónia szépen rendben lezajlott, igaz, az I-Fairy nem olvasott fel a Kis hercegből. Az eseményről remek videótudósítást lehet megnézni itt, de aki a zenés videókat jobban kedveli, az inkább tekintse meg alább még egyszer Björktől az All Is Full of Love című idevágó klasszikust.