horoszkóp

Önkéntes nőexport külföldi magyar férfiak számára

2010.05.21. 17:52

Amikor utoljára volt a kezemben Nők Lapja, akkor még rengeteg ilyen itthonról-külföldre típusú hirdetés volt benne. Most a Duals Társkereső Iroda sajtóanyagában találtunk egyet, interjú formájában, a teljes szöveg a hajtás után olvasható. A tipikus felállás az, hogy van egy külföldön élő magyar származású férfi, aki itthon keres magának magyar társat.

A férfi szemszögéből teljesen természetes az egész. Attól még, hogy külföldön él, az anyanyelve a magyar maradt és akár tapasztalatból is tudhatja, milyen gondokat tud okozni egy többnyelvű kapcsolat. Ráadásul ha az ember egy szigeten él, mint az alábbi férfi, nyilván viszonylag hamar világossá válik számára, hogy van-e a környezetében olyan magyar nő, akivel összejöhet egy kapcsolat. Ha pedig nincs, akkor mi más megoldás maradhat a számára, mint a társkereső hirdetés?

A dolog inkább az üzenetet itthonról olvasó nő szemszögéből furcsa. Kicsit nehéz elképzelni ugyanis, hogy a gyakorlatban hogy tud létrejönni, beindulni és működni egy ilyen kapcsolat. A férfi nyilván azt szeretné, hogy a nő költözzön ki hozzá külföldre, mert ha itthon szeretne élni, akkor előbb hazajönne, és itthonról csatlakozna a társkeresőhöz.

Sokszor a hirdetés szövege kerek perec kimondja, hogy a férfi a kijövetelért cserébe hajlandó eltartani a hölgyet. Így van ezzel az alábbi úriember is, bár hozzáteszi, hogy "szeretné, hogy párja dolgozzon is, és képes legyen a saját lábán is megállni".

Kétségtelen, hogy az alábbi hirdetés alapján az úriember fölöttébb szimpatikusnak tűnik, de ki az, aki itthagy mindent és úgymond disszidál egy olyan férfi kedvéért, akivel még csak nem is találkozott? Vagy ez úgy működik, hogy először csak egy párnapos vagy -hetes próbaidőre szokás kimenni a nőnek, és ha kiderül, hogy mégsincs meg a közös szimpátia, akkor a hölgy gyorsan visszatér itthoni állásához, vagy ha ilyen nincs neki, akkor ahhoz a személyhez, aki itthon eltartotta? Vajon a próbaidős utazás költségeit ki fizeti?

Rengeteg furcsa kérdés, amikre kell, hogy legyen válasz, mert ha ez a felállás nem lenne működőképes, akkor nem lenne ennyi magyarországi nőknek külföldi férfiak által feladott társkereső hirdetés.

Kíváncsiak vagyunk az ön véleményére is az ilyen kapcsolatok kilátásairól - olvassa el az interjút, aztán jöhetnek a kommentek!

"Interjú Christiannal, készült: 2010. 05. 14.

Christian (51) Mallorcán  élő magyar férfi. Hat éve választotta otthonául Mallorcát, ide várja párját, erre a gyönyörű szigetre. Csodálja, imádja a nőket, kellő tisztelettel közelít a női nemhez. Társaságkedvelő ember, aki szereti a jó beszélgetéseket, a finom ételeket, a jó borokat.

Meséljen magáról! Pécsett születtem, 1958-ban, édesapám német állampolgár, azért Magyarországon, Ausztriában és Németországban is éltem, mely tapasztalatok nagyon meghatározóak voltak az életemben, és Magyarországot is az otthonomnak érzem.

Milyen gyakran jár  Magyarországon? Már hat éve élek Mallorcán, és sajnos mivel nagyon elfoglalt vagyok, ezért általában évente egyszer tudom meglátogatni ezt a csodálatos országot. Mivel foglalkozik? Autószerelőként dolgozom, és kemény munkával sikerült egy műhelyet is felépítenem. Nekem nagyon fontos a munkám és nagyon szeretem csinálni, ez egy elég meghatározó része az életemnek.

Vannak hobbijai? Természetesen. Például imádok sportolni, táncolni, 14 évig szertornáztam, manapság pedig teniszezek, úszok, hegyet mászok. Kedvelem a technikai sportokat is mint például a repülés, autósport vagy a rally.  Másrészt számomra fontos a szociális élet, fontosak a barátaim, szeretem a jó beszélgetéseket, a finom ételeket, a jó borokat. Sokat főzök, szeretek vacsora esteket rendezni barátaimnak.

Ez egy rendkívül vonzó tulajdonság. Milyen ízeket részesít előnyben? A magyar ételek mellett főleg a déli országok ételeit kedvelem, spanyol, görög, olasz, török, de az arab konyhaművészetben is feltalálom magam.

Milyen kapcsolatra vágyik? Komoly kapcsolatot szeretnék, illetve egy társat, akivel együtt tölthetem a mindennapok örömeit. Abszolút az egyenrangúság híve vagyok, egy párkapcsolatban minden két emberen múlik. Anyagi és érzelmi biztonságot adna párjának, de szeretné, hogy párja dolgozzon is, és képes legyen a saját lábán is megállni! Szerinte egy kapcsolat boldogsága két ember közös akaratán múlik.

Milyen férfi Ön? Én egy igazi gentleman vagyok, korrekt, megbízható, odaadó és tudom, hogy kell bánni a nőkkel. Tisztelettel és odafigyeléssel szeretek valakit meghódítani, és mivel szeretem a kihívásokat, ezért nagyon kedvelem a nehezen megközelíthető hölgyeket.

Vannak rossz tulajdonságai? Hát persze, akad néhány. Tudok elég akaratos és szemtelen lenni, ha éppen ezt váltják ki belőlem.

Ön szerint lesznek jelentkezők a hirdetésre?

  • 1103
    Biztos lesznek, kérdés, hogy milyen nők jelentkeznek majd erre.
  • 283
    Persze, szívem szerint én is jelentkeznék!
  • 178
    Egy hirdetés miatt senki nem költözik külföldre.

Komoly gondolkodású, mély érzésű hölgyet szeretnék társamnak. Számomra nagyon fontosak a belső értékek, a megbízhatóság, az érzékenység, és minden esetben tudjon nő maradni. Mindamellett szeretem, ha egy hölgy házias és nem riad meg a munkától sem. Szeretem az érdekes embereket, ha talpraesett és van saját véleménye.

Van esetleg bármilyen külsőt illető kritérium? Nézze, egy fodrász 2 óra alatt átváltoztatja a hölgyeket, úgyhogy én nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget a részleteknek; egyszerűen legyen csinos és vonzó.

Az interjút telefonon készítette: Gombár Eszter"