Mintha megérezte voltna a UK Dating nevű brit társkereső oldal, miről volt szó a Randiblogban a hétvégén. Amíg mi azt soroltuk, mi a jó egy hosszútávú kapcsolatban, ők arról állítottak össze sajtóközleményt, hogy mi benne a rossz. A háromezer megkérdezett válaszaiból kialakuló problémalistán az első helyezett a spontán gesztusok hiánya lett. A website szóvivője azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy a kapcsolatban élők közül a legtöbben, minden harmadik személy attól szenved, hogy a kezdeti boldog időszak után a partnerek természetesnek veszik, hogy ott van a másik, és nem kedveskednek többé egymásnak meglepetésekkel, spontán szeretetkinyilvánításokkal.

A második legnagyobb gond a romantika hiánya, a harmadik helyre pedig a rossz szex került, amire a megkérdezettek negyede panaszkodott. A UK Dating által összeállított problémalistán ezután abból fakadó dolgok következnek, hogy az (egykori) szerelmeseknek nincs már elég idejük egymásra. Amint egyre több dolog válik fontosabbá a szerelmi életnél, nem marad idő a gyengéd érzelmek kimutatására vagy legalább egy jó beszélgetésre. 13% azt válaszolta, hogy az okozza a problémát, hogy nem ugyanazokat a dolgokat várják partnerével a jövőtől, mások pedig egyszerűen képtelenek már megbízni élettársukban, vagy csak egyszerűen nem vonzódnak már hozzá annyira.

Ha ennyi a konkrét probléma, nem csoda, hogy általánosságban sem különösebben elégedettek a kapcsolatban élők a közös élettel. Tízből hatan mondták azt, hogy lenne mit javítani szerelmi életükön, csak négyen találják még mindig vonzónak a partnerüket, és szintén négyen azt is bevallották, hogy már gondolkodtak azon, hogy kilépnek a kapcsolatból. A felmérés résztvevőit arra is felkérték, hogy szexuális életüket tízes skálán értékeljék. Az átlagos osztályzat, amit a kapcsolatban élők maguknak adtak tízből hat volt, de mindezzel együtt a kutatók azt a következtetést vonták le a kutatás egészéből, hogy a kapcsolatban élők többsége boldogtalan.