A holtig tartó boldog házasságnak rengeteg receptje van. Most a képeken látható Ian és Jean Smith segítségével mutatunk egy újabbat. Kettejük közül a feleség az idősebb a maga 75 évével, míg Ian csupán 70 esztendős, de szerintük nem a korkülönbség volt az, ami számukra harminc évnyi boldogságot garantált. Hanem az, hogy házasságkötésük után mindössze hat hónappal elmentek egy szvingerklubba, hogy kipróbálják, milyen a partnercserés szex. Mondani sem kell, bejött-e nekik a dolog.

A harmincandik házassági évfordulóját most ünneplő pár a '70-es évek óta több mint 300 szexpartin vett részt, a szvingerkedést tehát akár egyfajta közös hobbijuknak is tekinthetjük. "Ettől olyan erős a kapcsolatunk" - mondják. "Megbízunk egymásban, de megértjük, hogy a másiknak a házasságon kívüli együttlétekre is szüksége van." Smithék Nagy-Britannia legidősebb szvinger-párjának számítanak. Sokan persze úgy gondolják, hogy a nyugdíjkorhatár elérésével az ember szexuális életének is nagyjából vége, de Ian és Jean azt mondják, nekik a korral csak nőtt az étvágyuk, és ameddig fizikailag képesek rá, járni fognak a szexpartikra.

"Be kell vallani, hogy a legtöbb szvinger-párnál idősebbek vagyunk, de azért a vonat még nem ment el" - mondja a büszke férj. A partikon néha olyan partnerekkel állnak össze egy-egy menetre, akik fele annyi idősek, mint ők. Amint arra minden tisztes brit házaspár büszke, Smithéknek is vannak gyerekeik. Vajon ők tudják, mivel üti el az üres órákat anyuka és apuka? "Tudnak róla, de inkább nem mondanak semmit" - mondják a szülők, akik azért sejtik leszármazóik véleményét. "Akárhány éves is valaki, mindig előfordulhat, hogy cikinek érzi, hogy milyenek a szülei."