Jarretta Hamilton egy keresztény magániskolában, a floridai Southland Christian Schoolban volt tanárnő. A negyedikeseket oktató pedagógus nem sokkal házasságkötése után bement az intézmény igazgatójához, hogy bejelentse, szülési szabadságra kell mennie. Az iskola vezetője gyors fejszámolás után rákérdezett, hogy Hamilton pontosan mikor is esett teherbe, amire a tanárnő megmondta, hogy három héttel házasságkötése előtt. Egy héttel később megkapta a felmondólevelet.

Az iskola azzal indokolta a döntést, hogy ők a keresztény tanítást szeretnék képviselni diákjaik előtt, amely semmilyen körülmények között sem engedi meg a házasságon kívüli szexuális életet. Az alábbi videón megtekinthető, az NBC-nek adott interjúban Hamilton azt is elmesélte, hogy az iskola által erkölcstelennek minősített tettről a tantestület valamennyi tagját is értesítették, figyelmeztetésképpen. Sőt, a tanárnő osztályába járó valamennyi gyerek szüleit is felhívták telefonon, hogy elmondják, milyen rémtettet hajtott végre az osztályfőnök, amely azonnali elbocsátáshoz vezetett. Az iskola azonban az érintettek lehetséges reakcióját nem mérte fel egészen pontosan.

A szülők értesítése ugyan kiváltotta a felháborodást, amire nyilván számítottak, de az anyukák és apukák nem Hamiltonra lettek mérgesek, hanem az iskolára. Közülük többen is felhívták Hamiltont, és elmondták neki, hogy nem értenek egyet az iskola döntésével. Valószínűleg a tanárnő reakciója is meglepte az iskolát, ő ugyanis most ügyvédet fogadott és perli volt munkaadóját. Mivel magánintézményről van szó, tehát a Southland Christian School azt vesz fel és bocsát el, akit szeretne, az iskola helyzete korántsem reménytelen. Igaz, azért levélben kérték volt alkalmazottjukat, "vegyen példát az Úrjézusról", és álljon el követelésétől. Hamilton nem vesz példát, hanem kitart a kereset mellett.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy