A sztereotípia szerint minden férfi imádja a focit és minden nő utálja, ezért így a VB-idején rájár a rúd a hölgyekre. Persze valamennyi igazság van ebben is, de mint minden sztereotípia, túlságosan általánosít. Próbáljuk meg egy kicsit árnyalni ezt a leegyszerűsített képet arról, hogy mihez kezdenek a kapcsolatban élő nők a futball-világbajonkság egy hónapja alatt. Ön melyik csoportba tartozik?

1. A rajongó - Muszáj velük kezdeni, hiszen nyilván őket idegesíti a legjobban a fent említett sztereotípia. Természetesen a labdarúgás nemcsak a férfiaké, hanem rengeteg focirajongó hölgy is létezik. Ők ugyanúgy várták már a VB-t, mint férjük vagy barátjuk, pontosan képben vannak a játékosokkal és meccseredményekkel kapcsolatban, és tudják, hogy kinek szurkoljanak. Az ilyen pároknak a legjobb most, egy izgalmas hónapot tölthetnek el közös szenvedélyüknek hódolva.

2. Az alkalmi érdeklődő - Persze lehet egy meccsközvetítést úgy is élvezni, hogy az ember egyébként nem számit különösebb futballgurunak. "Én nem szeretem különösebben a focit, de a VB-t persze, hogy én is nézem" - mondta az egyik kollegina a minap a szerkesztőségben. Annak a focirajongó férfinak is sokkal könnyebb az élete manapság, akiknek egy ilyen nő a partnere.

3.  A megvesztegethető - Más hölgyek úgy állnak hozzá a dologhoz, hogy bár egyáltalán nem érdekli őket a labdarúgás, valamilyen szinten mégiscsak kaphatók arra, hogy részt vegyenek a VB-őrületben. Ha másért nem, akkor azért, mert ebben a hónapban ez az egyetlen módja, hogy együtt töltsék szabadidejüket menthetetlenül focitnézéssel töltő szerelmükkel. Őket a talán egy beülős, vagy méginkább egy kiülős meccsnézéssel lehet megvesztegetni: kellemes kerthelység, nagy kivetítő, jó társaság és sör, bor, fröccs vagy egyéb élvezetek a játék mellé. Így azok számára is elviselhető a VB, akiket egyébként egyáltalán nem érdekel az egész cirkusz.

4. A szabadságot élvező - Persze ez is csak egy sztereotípia, de olyan nők is sokan vannak, akik egyáltalán nem bánják, hogy partnerük most egy hónapig mást se csinál a focinézésen kívül. Ők a meccs idejére boldogan szerveznek valami egyéb - valószínűleg csajos - programot: traccsparti, shopping, fodrász, ami belefér. Amíg a férfiak a tévé előtt ülnek, addig sok nő örül, hogy nyugodtan és szabadon garázdálkodhat a saját birodalmában.

Ön melyik kategóriába tartozik?

5. A zsörtölődő - És a végére hagytuk azokat a nőket, akik sehogyse tudják poénra venni a mindent maga alá temető VB-hisztériát. Akik ebbe a csoportba tartoznak, azok minimum rosszallásukat fejezik ki, kevésbé enyhe esetben pedig jelenetet rendeznek, és barátjuknak vagy férjüknek minden meccsért külön meg kell küzdeni, vagy legalábbis végig kell hallgatni nagyon sok "már megint..."-tel kezdődő mondatot. Persze nemcsak nők vannak, akik utálják a focit, hanem férfiak is. Jó esetben az ebbe a kategóriába tartozó hölgyek egy ilyen urat találtak maguknak, és zsörtölődés helyett ugyanúgy focimentesen élvezik együtt ezt a nyarat is, mint bármely más év júniusában.

Ön melyik kategóriába tartozik? Hogyan változott meg otthon a családi élet a foci-VB beköszöntekor? Okozhat kapcsolati problémákat egy ilyen egyhónapos tévéműsor-sorozat? Ön milyen kategóriát adott volna hozzá hatodiknak? Szavazzon, kommenteljen - mint mindig, most is kíváncsiak vagyunk a véleményére!