4634 forgalomban közlekedő gépkocsit és ezek vezetőit vizsgálta meg a United States of Earth nevű amerikai kutatócég úgy, hogy New York és Miami 3 forgalmas útkereszteződésében helyeztek el rejtett kamerákat. Ezekkel a vezetőket fotózták és filmezték, majd utólag kielemezték az adatokat arra vonatkozólag, hogy ki mit csinál vezetés közben. Az összesítés során valamiért csak a 30 alatti (azaz 30 alattinak tűnő) férfiakat vették figyelembe. Így például az idősebbekre vagy a nőkre az alábbi adatok nem vonatkoznak.

A felmérés során a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a vezetők 11%-a saját nemi szervét markolászta vezetés közben, például mintegy unaloműzőként a piros lámpánál. További 1% feltehetőleg tartott attól, hogy belátnak a kocsijába, ezért valamivel letakarta az ágyékát, például egy újsággal, és az alá benyúlva csinált ott valamit. Hogy mit, azt nem nehéz kitalálni.

A legtöbben, a vezetők 31%-a egyébként mobilozott vagy iPodját birizgálta, míg 9% az autórádióval babrált, így elmondhatjuk, hogy a vezetők kb. fele valami mással is foglalkozik a forgalomra figyelésen kívül a volán mögött egy kereszteződésben. Igaz, a felmérésből az nem derül ki, hogy az ágyékmarkolászást a férfiak valóban önkielégítési céllal végezték-e, vagy csak unalmukban tévedt oda a kezük. A sofőrök másik fele közül egyébként 9%-nak volt mindkét keze a kormányon, 29% az egyik kezét a volánon, a másikat combján nyugtatta, 8%-nál a másik kéz az anyósülésen, 2%-nál a sebváltón volt.