A My Best Face nevű szolgáltatást az OK Cupid társkereső indította be nemrég. Amint azt a rendszer neve is mutatja, a dolog arra szolgál, hogy kiválasszuk vele saját fotóink közül azt, amelyiket a legérdemesebb profilképnek használni egy társkereső- vagy közösségi oldalon. A feltöltött fotókat a többi, véletlenszerűen kiválasztott júzer értékeli, méghozzá úgy, hogy mutatnak neki az ellenkező nemű felhasználók fotói közül kettőt, és ki kell választani, hogy a kettő közül melyik tetszik jobban.

Hogy leteszteljük, milyen képek működnek a legjobban a társkeresőkön, a játék kedvéért három hazai celeb három-három-három fotóját töltöttük fel és szavaztattuk meg az OK Cupid felhasználóival.

Az első a háromból Zimány Linda volt, akinek a fenti napszemüveges fotója azoknak jött be a leginkább, akik a regisztrációkor bejelölték, hogy szabad lélekként gondolnak magukra. Ez a meglehetősen népszerű portré kizárólag azok körében talált egyértelmű elutasításra, akik liberálisnak vallották magukat. Zimány Linda három fotójából mégis az alábbi nyerte el a legtöbb ember tetszését.

A válaszadóknak mindig két fotót mutatott a rendszer, és ezek közül azt kellett kiválasztani, akivel szívesebben randiznának. Zimány Linda alábbi fotóját 100-ból 72-szer választották egy véletlenszerűen melléje sorsolt kép helyett, és segítségével még azt is megtudtuk, hogy Zimány Lindára a társkeresőkön a leginkább a 18-22 év közötti férfiak kattintanának, közülük is leginkább azok, akik “jock”-ként, azaz kb. keménycsávóként írják le magukat.

A másik női tesztalany Orosz Barbara volt. Úgy látszik, a férfiakat nem vonzzák a vicceskedő fotók, hiszen a fenti grimaszolós kép egyöntetű elutasításra talált a My Best Face keretében választ adó internetezők körében.

Nem igazán ajánlhatjuk a társkereséshez Orosz Barbarának a fenti nevetős képet sem, hiszen ez is csak mérsékelt sikert aratott, igaz, azt viszont a 18 és 22 év közötti fiúk körében. Nem meglepő, hogy a nevető Orosz Barbara az önmagukat extrovertáltaknak mondók körében lett a legnépszerűbb, ők szeretik a nevetős csajokat.

És fent látható Orosz Barbara legjobb arca. A fotó, bár ezt a válaszadók nem tudhatták, a tavalyi operabálon készült, és Zimány Linda legjobb fotójától mindössze egy százalékkal marad el, azaz 100-ból 71 pontot ért el. Bár erre a fotóra túlnyomórészt pozitív visszajelzés érkezett, a lelkesedők közül valamiért a konzervatív szellemiségűek emelkednek ki, a férfiak közül pedig a 31 évnél idősebbeknek jön be a leginkább.

És természetesen egy férfit is teszteltünk a My Best Face rendszerével, méghozzá SP-t. Szomorúan tapasztaljuk, hogy a véletlenül kisorsolt válaszadók közül mindig a keresztények voltak azok, akik következetesen mást választottak a két lehetőség közül, sosem SP-t. Ezzel együtt a fenti kalapos kép elsősorban a vegetáriánusoknak jött be, míg az alábbi fotót a 23 és 30 közötti, művészlelkű, deviáns, kockafejű illetve a füvezni szerető lányok találták vonzónak.

Ennek ellenére SP legvonzóbb képe az alábbi integetős-sapkás fotó, amelynek 100/65-ös pontszámot dobott ki a rendszer. Ez már nem a 23 és 30 közötti, hanem a 22 alatti korosztálynak jött be a legjobban, sőt, a 31 fölötti nők között egy sem volt, akiknek ez alapján az egyébként kifejezetten vonzó kép alapján randizni támadt volna kedve SP-vel.