Egy jelentéktelen, de nagyon jellemző szituációt mesélt el nekem valaki a napokban, akinek a neve most Eszter lesz. Kíváncsiak lennénk, ön hogy kezelné a helyzetet az ő helyében?

Eszter lassan három éve van együtt barátjával, Viktorral. Több mint egy évvel ezelőtt össze is költöztek, mindketten harminc körül vannak, szeretik egymást, lassan esküvőt terveznek, satöbbi.

Viktor egyik este lelkesen meséli otthon Eszternek, hogy visszaigazolta őt a Facebookon valami Kati. Eszternek először nem igazán rémlik, hogy melyik Katiról van szó, de mint kiderül, arról, aki Viktor első komoly szerelme volt az érettségi után. Egy évig jártak, aztán vége lett, azóta se találkoztak, a lány pedig most már férjnél van. A nagy hír az, hogy ez a bizonyos Kati azért nem igazolta vissza eddig, hogy Viktor barátnak jelölte, mert szülni volt: megszületett első kisfia. Ennek örömére rögtön találkozást javasolt, meghívta Viktort Eszterrel együtt magukhoz babanézőbe.

A helyzet most annyi, hogy Eszternek ugyan nem sok kedve van barátja exének újszülött kisfiát nézegetni, de ezt csak enyhén érzékeltette Viktorral, és persze azt mondta, hogy ha Viktor el szeretne menni, akkor ő is megy vele. A meghívás és annak elfogadása mögött nyilván nincs semmi hátsó vagy rossz szándék, de Eszter számára ettől még lehet meglehetősen kényelmetlen a szituáció.

Ön elmenne a helyében ex- és babanézőbe? Ha igen, hogyan kell olyan kúlnak maradni egy ilyen szituációban, mint mondjuk Gwen Stefani?