Kicsit az az érzése az embernek, hogy talán csak a média fújja fel a dolgot egy-két elszigetelt esetet trendként ábrázolva - ezt mi innen nem fogjuk tudni eldönteni. Két dolog azonban biztos. Először is az, hogy a világ 19 éven felüli populációjának zöme már hallani se bír a vámpírokról, valamint az, hogy az USA-ban több nagy tévécsatorna (pl. az ABC és a CBS) is beszámolt arról, hogy az amerikai kamaszok körében újabban a nyakharapás a menő.

Ha ön tud értelmezve végig tudta olvasni az előző bekezdést, akkor valószínűleg az ön idejében még a nyakkiszívás volt az, aminek mostanában állítólag az igazi harapás veszi át a helyét. Az Alkonyat-filmek és a vámpíros tévésorozatok nyomán állítólag most már nem nyaki hematómával villognak azok a középiskolások, akik demonstrálni szeretnék, hogy nekik bizony van barátjuk/barátnőjük, és az illetővel nem éppen sakkozni szoktak a szülők háta mögött. Ehelyett egy igazi harapott seb hegjével büszkélkednek a vámpírutánzó fiatalok.

A megkérdezett kamaszok szerint a másik nyakának (esetleg alkarjának) megharapása az összetartozás első számú jelévé vált: ezzel kell megjelölni a másikat, jelezve, hogy az illető innentől kezdve hozzánk tartozik. De nem egy gyorsan múló fogsorlenyomatra kell itt gondolni, hiszen állítólag csak attól lesz a dolog igazi, ha vér is folyik, ezzel mintegy megpecsételve a kapcsolatot. Azt persze mondani se kell, hogy az amerikai szülők ki vannak borulva, és a fertőzésektől féltik csemetéiket, akik a jelek szerint az Alkonyat-sorozatból pont nem a főhős szexuális önmegtartóztatását szeretnék utánozni. Ilyenek ezek a fiatalok.