A természet, nem a társadalom által alkotott szabályok szerint kell élni, és nem a társadalmi elvárásoknak, hanem a természet szavának kell megfelelni, ha boldogok akarunk lenni. Ez a filozófiája annak az ausztrál írónőnek, aki Holly Hill álnéven publikál, és első könyve akkora sikert aratott, hogy még a CNN is foglalkozik a különleges pályájú hölgy fölöttébb modern nézeteivel.

Hill pszichológusként diplomázott, de az élet úgy hozta, hogy összekerült egy nős férfival, aki miatt otthagyta az állását, hiszen az idősebb úr a feleség mellett titokban őt is eltartotta. Amikor ennek a kapcsolatnak vége lett, a hirtelen jövedelem nélkül maradt, akkor 39 éves ex-szerető az álláskeresésnek egy igen kreatív formáját választotta. Felrakott egy hirdetést a netre, miszerint új cukrosbácsit keres magának, aki hajlandó heti ezer dollárt fizetni neki teljes ellátásért cserébe: egy intelligens nő társasága, főztje, törődése és természetesen szexuális szolgáltatásai. A hirdetésre tizenegyezernél több válasz érkezett.

Akkoriban Hill nem érezte úgy, hogy egy ilyen felállás egyet jelent a prostitúcióval, de ma már elfogadja, hogy ezzel a tevékenységgel valóban a legősibb mesterséget űzte. Hozzáteszi azonban, hogy ettől nem sokban különbözik azon feleségek helyzete, akik már nem kívánják a szexet, de férjükkel mégis összefekszenek, mert nem akarják elveszíteni sem őt magát, sem az általa nyújtott anyagi biztonságot.

Mindenesetre Hill üzenete pszichológusként és exprostiként is annyi, hogy nem ez a titokban kurvázós módszer a legjobb arra, hogy a férjek azon szexuális vágyaiknak utánamenjenek, amelyeket se elfojtani, se feleségeikkel kiélni nem tudnak. Az íróvá avanzsált konzumhölgy könyve a “negotiated infidelity” fogalmát, azaz az egyeztetett hűtlenséget szeretné bevezetni.

Ez nagyjából egy olyan nyitott kapcsolatot jelent, amelyben a felek előre megbeszélik, hogy ki miben meddig mehet el. A szexnek nem is feltétlenül kell benne lennie egy ilyen előre egyeztetett gőzkieresztő-mechanizmusban, bizonyos pároknál Hill szerint elég lehet, ha a feleség abba beleegyezik, hogy férje egyszer-egyszer pornót néz, illetve néha ellátogat egy sztriptízbárba.

Az egyeztetett hűtlenség kitalálója maga is ilyen kapcsolatban él már évek óta, de náluk természetesen nemcsak a férfinak szabad néha kikacsintania a házastárs szerepéből, hanem a nőnek is.

Hill és jelenlegi barátja például abban egyeztek meg, hogy a férfinak le szabad feküdnie más csajokkal, de ezek az alkalmak kizárólag a szexről szólhatnak, az összebújás-dédelgetés tilos.

A nőknek viszont nem annyira az állatias szexre, mint inkább az intimitásra van szüksége, így aztán Hillnek szabad a szex utáni odabújás is egy másik férfihoz, de állandó partnere azt például kikötötte, hogy Hill nem mehet más pasikhoz olyan ruhát vagy ékszert viselve, amit tőle kapott.

Az persze már más kérdés, hogy ezeket a szabályokat a felek becsületesen betartják-e, de ha egy kapcsolat a kölcsönös bizalmon és a teljes nyíltságon alapul, ezzel elvileg nem lehet gond.

Nehezebb azonban túltenni magunkat a féltékenységen, ami szinte elkerülhetetlen még akkor is, ha előre megengedtük a másiknak, hogyan és kivel hűtlenkedjen. Hill válasza erre a problémára az, hogy a férjek zöme akkor is hűtlenkedik, ha erre nem kapott engedélyt előtte, így még mindig könnyebb szembenézni olyasmivel, amiről pontosan tudjuk, hogy micsoda, mint csak otthon ülve általában féltékenykedni, amikor a férj éjjel háromig sem ér haza az üzleti vacsoráról.