A brit Pette Dunning Afganisztánban szolgált 2008-ban, amikor járműve aknára futott. Az akkor 23 éves hivatásos katona hajszál híján nem élte túl a balesetet, de végülis sikerült megmenekülnie. Azért így sem úszta meg teljesen: a szerencsétlenségben mindkét lábát elveszítette. Az egyiket térdnél, a másikat térd fölött kellett amputálni. Egy régi barát, a Dunninggal egyidős Laura Burton nyomban felvette a kapcsolatot egykori kollégájával, amikor a baleset hírét hallotta, és nem sokkal később szerelem szövődött közöttük.

Dunning többé-kevésbé már eddig is ismert volt, hiszen egy jótékonysági kampányban is szerepelt, sőt, paraolimpikonnak készül, mivel a baleset után műlábakat kapott, és ezek segítségével síelni kezdett. Talán a sport is hozzásegített ahhoz, hogy a kapcsolat Burtonnel így szárba szökkent, mindenesetre a hírekben nemrég az szerepelt, hogy Dunning megkérte barátnőjének kezét.

A kerekes székből az esküvőre felkelő hölgyre emlékeztető módon ő is olyat tett ehhez, ami műlábbal nem kifejezetten egyszerű: féltérdre ereszkedett. Az esküvőt 2012. tavaszára tervezik. A rendhagyó szerelem történetét galériánk képekben meséli el, kattintson valamelyik fotóra!