Rómeó és Júlia tragédiájához hasonlítják a brit lapok a képen látható Steven Longstaffe és Megan McAuley történetét. A 20 éves liverpooli lány hét hónapja volt szerelmes a 22 éves falfirkászba, amikor egy éjszaka együtt mentek el egy használaton kívüli épületbe taggelni (azaz graffitis névjegy-logójukat a falra fújni). A düledező házban Longstaffe egyszer csak megcsúszott, és barátnője szeme láttára egy üvegtetőn keresztül több métert zuhant. Sérüléseibe másnap belehalt.

McAuley nem tudta feldolgozni szerelme elvesztését, és még egy nappal később őt is életveszélyes állapotban találták: felakasztotta magát. Kórházba vitték, de nem tudtak segíteni rajta, és végül ő is meghalt. A húsz éves lánynak korábban is voltak önpusztító hajlamai, de a szerelem hatására ezzel felhagyott, mondván, hogy barátja mentette meg az életét. Búcsúleveléből kiderül, hogy nem tudta feldolgozni azt, hogy szerelmét, aki ennyire fontos szerepet játszott az életében, ilyen hamar elvesztette.

“Ne haragudjatok, hanem legyetek erősek” - írta McAuley szüleinek a hátrahagyott levélben. “Már egy jobb helyen vagyok a férfival, akit szeretek. Sosem voltam olyan boldog, mint amikor megismertem Stevent. Annyira boldoggá tett, és olyan sok szeretet kaptam tőle. Nem tudok nélküle érni, minden szempontból ő volt számomra a tökéletes férfi. Apa, anya, annyira szeretlek benneteket. Nem szeretném majd fentről az látni, hogy szomorúak vagytok. Nagyon boldog vagyok, hogy vele mehetek. Együtt leszünk, és csak ez számít. Nem félek, most boldog leszek a szerelmemmel.”