Még decemberben hunyt el Pamela Noble, a brit ITV1 csatornán sugárzott Blind Date korábbi versenyzője, ám halálának körülményeit csak a napokban tisztázták – írja a Daily Mail. A halottszemle során a halottkém megállapította, nem pasija, Graeme Lewis ölte meg Noble-t, hanem a nő öngyilkos lett. Volt pasija, ismerősei és barátai szerint a 26 éves nő depressziós volt, rondának tartotta magát és betegesen félt attól, hogy Lewis elhagyja, ezért azon az éjszakán, amikor kapcsolatukat egy mélyebb beszélgetés után veszélyben érezte, felkötötte magát.

„Voltak rosszabb napjai, majd előbb-utóbb depressziós lett. Bárhová mentünk, bármit csináltunk állandóan gyanakodott rám” – idézte a lap Lewist. A férfi arról is beszámolt, hogy barátnője megszállottan hitte, megcsalta őt, ettől aztán egyre mélyebb depresszióba zuhant, végül már alig evett, sőt, halála előtt néhány hónappal öngyilkossági kísérletet is elkövetett.

Noble és pasija decemberben, az öngyilkosság előtti éjszakán feszült beszélgetést folytattak a kapcsolatukról, ami addig fajult, hogy végül külön szobában aludtak. „Élénken emlékszem rá. Azt mondta, bármi is történt, örökké szeretni fog. Azt feleltem, én is szeretem” – emlékezett vissza Lewis arra, mit mondott neki barátnője az éjszaka közepén, a szoba ajtajában állva. Pamela Noble éjjel még meglátogatta személyi edzőjét, Thomas Ritsont, aki a nő ömlesztett mondandójából úgy érezte, Noble teljesen elhagyta magát.

Lewis reggel fél nyolc körül talált rá barátnője holttestére carlisle-i otthonukban, a nő egy búcsúlevelet, egy karácsonyi üdvözlőlapot és két negatív terhességi tesztet hagyott hátra. Utóbbit Lewis azzal indokolta: szerinte így akarta tudatni, csak magával végzett. Pamela Noble még 2002-ben szerepelt a brit ITV1-en futó Blind Date című műsorban, és neve hamar a címlapokra került, miután összejött korábban már elutasított randipartnerével, Lee Theobalddal, akit röviddel azelőtt dobott ki műsorban választott partnere.