A brit lovelinks.co.uk társkereső oldalon (botrányos amerikai vetélytársához hasonlóan) házasságon kívüli szexpartnert találhatnak maguknak férjek és feleségek. Hogy egy ilyen szolgáltatásra miért is van szükség - már ha nem lenne magától egyértelmű -, azt a lovelinks egy 3000 főre kiterjedő kutatással próbálta igazolni, amelynek eredményeit a napokban tették közzé. Igen, brit tudósok poszt ez is. Nem túl meglepő módon az egész arra megy ki, hogy a házaséletnek katasztrofális hatása van a szexuális életre.

Az önmagában nem igazán szenzáció, hogy az esküvő után néhány évvel az ember kevesebbszer szeretkezik, mint előtte, de a kutatók számszerűsíteni is tudták ezt a megállapítást. Ezek szerint a házasságkötés előtt a párok túlnyomó többsége heti négyszer iktat be egy-egy pásztorórát, de mire három év eltelik az igen kimondásától kezdve, ez a szám a negyedére csökken, hiszen ekkorra heti egy alkalom lesz a maximum. A felmérésből olyan további adatok derültek ki, mint például az, hogy tíz párból hat azt vallja, hogy a házasság teljesen tönkretette számukra a szex izgalmát, vagy hogy a házasok fele úgy érzi, már inkább csak baráti, mint szeretői viszony fűzi őket férjükhöz, illetve feleségükhöz.

A megkérdezettek harmadának továbbá nem tetszik már annyira élete párja, mint amikor megismerkedtek, 43% pedig azt mondja, ennek oka az, hogy a házastárs igencsak elengedte magát az utóbbi időben. A házaspárok unalmához az is hozzájárul, hogy 80%-uk mindig ugyanakkor, ugyanott és ugyanolyan pozitúrában szeretkezik minden alkalommal. A megkérdezettek negyedének ennek megfelelően volt is már egyéjszakás kalandja, 14% hosszabb viszonyba bocsátkozott a jobb szexért, és azok ötöde is fontolgat ilyesmit, akik eddig hűségesek voltak. Ugyanennyien azt is beikszelték, hogy nem csodálkoznának, ha partnerükről kiderülne, hogy becsúszott nekik egy félrelépés.