Brit tudósok, közelebbről a Northumbria University pszichológusai azt kutatták, hogyan kell egy férfinak ahhoz táncolni, hogy minél inkább hódítani tudjon a csajoknál. Azt a módszert vetették be, hogy 19 férfit felkértek, hogy táncoljon valami semleges, de ritmusos diszkózenére, és a 18 és 35 év közötti alanyokat 3D kamerával lefilmezték a mutatvány közben. Hogy a teszt későbbi női résztvevőit a táncoló férfiak ruházata, személyisége vagy testi adottságai ne befolyásolják, a felvételeket úgy alakították át, hogy azokon az igazi férfi helyett egy számítógéppel animált avatar táncol.

Amikor ezek a videók megvoltak, jöhetett a 35 nő, akiknek ki kellett választani, hogy melyik tánc jön be nekik és melyik nem. Mint kiderült, a nők akkor találnak egy férfit vonzónak, ha minél nagyobb, illetve szélesebb mozdulatokat végez törzsével és nyakával, bal vállával és csuklójával, illetve minél változatosabban mozgatja ezen testrészeit. Ezen kívül még az is számít a nőknél a kutatás szerint, hogy az adott férfi elég gyorsan mozgatja-e jobb térdét. Hogy ezekből hogyan áll össze egy tánc, azt szöveg alapján elképzelni elég nehéz, de szerencsére a tudósok készítettek egy szemléltető videót, amely a legvonzóbb táncmozdulatokat mutatja be. Ez látható alább.

A kutatás vezetője, Dr. Nick Neave egyébként azzal büszkélkedett, hogy ők az elsők, akik tudományosan megpróbáltak utánajárni annak, hogy mitől számít valaki jó vagy rossz táncosnak, de azon meglepődtek, hogy mennyire egybehangzó volt a 35 nő véleménye a nekik mutatott filmekről. “Most már tudjuk, a nők a férfiak mely testrészeit nézik, amikor arról van szó, hogy az illető jól táncol-e vagy nem” - mondta Dr. Neave.

A tudósok azt gyanítják, hogy azért ezek a mozdulatok izgatják fel a nőket a leginkább, mert a felsőtest, a nyak és a váll mozdulatai erőt, ruganyosságot és élénkséget sugároznak. Az udvarlási tánc az állatvilágban is arra szolgál, hogy a hím demonstrálja a nőstények számára legvonzóbb tulajdonságait, és ugye mi is éppen a múlt héten írtunk arról a nézetről, hogy a jó táncosok jobbak az ágyban. Hogy a legdurvább hibák elkerülésében is segítsenek, a tudósok a rossz táncról is készítettek egy videót, ez látható alább. Ha ön így táncol, akkor most már tudja, miért nem tud soha diszkóban becsajozni.