Perez Hilton is bekapcsolódott abba az amerikai videókampányba, amely egy 15 éves meleg fiú öngyilkossága kapcsán indult. Bizonyos Billy Lucast a középiskolában az osztálytársai folyamatosan szekálták, lebuzizták, pokollá tették az életét, és volt, aki azt mondta neki, hogy ölje meg magát. A kamaszfiú, amikor már nem bírta tovább a megaláztatásokat, pontosan ezt tette: felakasztotta magát. Holttestét édesanyja találta meg.

Bizonyos Dan Savage ennek a hírnek kapcsán indított videós kampányt a youtube-on, mondván, hogy ő is nagyjából ugyanezen ment keresztül kamaszkorában. Mindenki látta rajta, hogy meleg, mindenki utálta és kiközösítette emiatt, családja se fogadta el, neki pedig sokat segített volna, ha ekkor lát maga előtt valakit, aki példát mutat arra, hogy ebből a korszakból van kiút, és a középiskolás évek után valami jobb következik.

Savage azt mondja, hogy szívesen beszélt volna Lucasszal a tragédia bekövetkezése előtt, hiszen ez talán változtatni tudott volna valamin. Az interneten kívül azonban más módja nincs annak, hogy saját példáján keresztül reményt és erőt adjon olyan fiataloknak, akik számára ez fontos lehet, hiszen természetesen a kisvárosok iskoláiba, egyházi vagy egyéb közösségeibe nem szokás melegeket beengedni, akármilyen céllal közeledjenek is. Ezért a youtube-on kezdték el az It Gets Better, azaz Idővel jobb lesz című kampányt a fenti videóval.

Ezen Savage és barátja elmesélik, hogy a fiatalkori hányattatások ellenére felnőttként sikerült révbe érniük, boldogok, tartós kapcsolatban élnek, sőt, egy örökbefogadott kisfiút is nevelnek. Az üzenet lényege tehát az, hogy a szerelemért, a kiegyensúlyozott felnőttkorért a melegeknek is megéri végigszenvedni az elkerülhetetlennek látszó cikizéseket és egyéb atrocitásokat.

A kezdeményezéshez rögtön rengetegen csatlakoztak, akik saját hasonló tartalmú klipet töltöttek fel, kitartásra buzdítva azokat a serdülőkorúakat, akik különösen nehéz korszakon mennek keresztül szexuális hovatartozásuk miatt. Perez Hilton személyében egy celeb is akadt, aki saját videóval hozzátett a témához, ez a klip látható alább.