A Groupon nevű amerikai oldal eredetileg kuponokat, azaz kereskedelmi akciókat tárgyal le ügyfelei számára. Így ha egy szolgáltatásra elegen iratkoznak fel, az a website-ról kinyomtatott kuponnal a felhasználóknak olcsóbb, amivel a kereskedőknek forgalmat generálnak, a felhasználóknak meg jobb árakat biztosítanak. Hogy ebből hogy következik a társkeresés, az nem teljesen világos, de a Groupon úgy döntött, hogy indít egy ilyen oldalt is, méghozzá olyanoknak, akik nemcsak randizni akarnak, hanem gyereket is szeretnének.

Sőt, nemhogy indít, hanem megfejeli az egészet azzal, hogy anyagi biztonságot garantál azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei a Groupon társkeresőjén keresztül ismerkedtek meg. A feltételek teljesülése esetén a szerencsés gyerekek hatvanezer dollárhoz, azaz kb. tizenkétmillió forinthoz jutnak majd hozzá a Grouspawn, azaz a társkereső jóvoltából. Az összeget és kamatait életjáradék formájában kapják majd meg. Amerikában ingyenes felsőoktatás híján ez nagyon sokat jelent, hiszen ebből fedezni lehet a gyereknek az egyetemi évek alatt szinte elkerülhetetlenül összegyűlő adósságait. Vigyázni kell viszont, hiszen évente max. két nyertest hirdetnek majd, több ugyanis nem fér bele a keretbe.

A Grouspawn vicces FAQ-ja szerint a szülőknek fényképekkel is kell bizonyítania, hogy valóban a társkeresőn jöttek össze. Igaz, így sem világos, hogy hogyan tudják azt elkerülni, hogy már egymást ismerő és gyerekvállaláson gondolkodó párok külön-külön regisztráljanak, hogy születendő porontyuk számára így garantálják már most a nyugodt fiatalságot. A Grouspawn mindenesetre azzal fenyeget, hogy a potenciális nyerteseket tüzetes (DNS-re, családra, mindenre kiterjedő) vizsgálatnak vetik majd alá, és minden csalót fel fognak deríteni.