A brit Top Sante magazin a héten egy felmérést tett közzé, amely azt vizsgálta, mely életkorban a legjobb a nők szexuális élete. Mint kiderült, a pálmát a házas asszonyok viszik, közülük is azok, akik már túl vannak a negyvenen. A megkérdezett idősebb nők közül ötből négy azt mondta azt például, hogy bevállalósabb a szexben, mint huszonéves korában volt.

A nők állítólagosan javuló szexuális életét az önbizalom is befolyásolja. A legfiatalabbak például hajlamosak bizonytalanok lenni, esetleg testük-megjelenésük miatt szégyenkeznek, ezért nem élvezik annyira a szeretkezéseket. A felmérés szerint a nők 63%-a azt mondja, hogy a negyvenen túl magabiztosabb az ágyban mint korábban. A másik tényező, ami drasztikusan beleszól a témába, a gyerekvállalás: a 10 év alatti gyereket nevelő nők 91%-a mondta azt, hogy szexuális élete a szülés után “tönkrement”.

De kétségbeesésre semmi ok, csak ki kell várni, míg a gyerek elköltözik otthonról. Azok az asszonyok, akiknek gyerekei a 18 évet már betöltötték, javuló tendenciáról számolnak be. Az ilyen nők kb. kétharmada mondta azt, hogy többet szeretkezik, mióta gyereke elköltözött otthonról. A Top Sante magazin szóvivője úgy foglalta össze a kutatás eredményeit, hogy “az igazi szexuális kaland akkor kezdődik, amikor a gyerekek már idősebbek vagy kirepültek otthonról, és a nők vannak olyan magabiztosak, illetve van annyi tapasztalatuk, hogy jobban élvezzék a szexet mint korábban”.