Köztudott, hogy a férfiak egytől tízig pontozzák a csajok megjelenését, illetve teljesítményét az ágyban. Ha ugyanezt egy nő csinálja, akár csak viccből is, az a jelek szerint botrányt okoz, főként, ha a dolog részletei a nyilvánosság elé kerülnek. Az amerikai Duke University egyik tanulója vicces és döbbenetesen aprólékos Power Point prezentációt készített az ott töltött négy év során szerzett élményeiről. Szexuális élményeiről.

A tudományos kutatások stílusában megírt beszámoló-paródiát a szerző nem a nyilvánosságnak szánta, hanem mindössze három barátnőjének küldte el még májusban. Ezek közül az egyik azonban annyira viccesnek találta a dolgot, hogy a fényképekkel is ellátott prezentációt továbbküldte még valakinek, amelynek nyomán az írásmű terjedni kezdett, és így nemrég az interneten mindenki számára elérhetővé vált a tréfának szánt disszertáció.

Az “Osztálytermen kívüli tananyag: jártasságszerzés a vízszintes tudományokban” című prezentáció nyilvánosságra kerülése azért váltott ki kisebb majd egyre nagyobb botrányt, mert abban fényképpel és névvel együtt szerepelnek a 13 “kísérleti alany” legintimebb adatai péniszmérettől a szeretkezés legapróbb részleteiig. A letesztelt férfiak egyébként szintén mind az egyetem diákjai voltak, valamennyien sportolók.

A teljes egészében például itt olvasható iromány szerzője részletesen leírja, melyik férfival hogyan futott össze, majd hogy hol, hogyan és hányszor "kavartak". Külön kiemeli a pozitívumokat (“a szemkontaktus, a pozíciók kreativitása, a farka mérete, a kék szemei, hogy mennyire imádta a testemet”) és a negatívumokat ("egész jó teste van, de azért kicsit soványabb, mint ahogy szeretem"), majd egytől tízig összegző pontszámot ad alanyainak, illetve nem is tízig, hiszen a legjobb 12 pontot szerzett. A kritériumok, illetve a vizsgálati szempontok a következők voltak:

1. Vonzó test: több pont járt a magasabbaknak és izmosabbak, levonás az alacsonyabbaknak és kevésbé szálkásoknak, de számított a szép, illetve erős haj, az áll vonala és a pénisz szépsége is.

2. Méret: itt természetesen az alanyok nemi szervének méretére kell gondolni, hosszúságot és vastagságot is figyelembe véve.

3. Tehetség: ez a kategória arra vonatkozott, hogy az egyes alanyok mennyire jól tudták használni szeretkezés közben a kezüket, szájukat és persze a fent már lepontozott testrészüket.

4. Kreativitás: mennyire volt sablonos vagy izgalmas a szex.

5. Agresszivitás: némileg meglepő módon a szerző szerint pluszpontot érdemeltek azok a férfiak, akik alfahím mivoltukat agresszív viselkedéssel demonstrálták szex közben és egyéb szituációkban is.

6. Szórakoztatás: itt az a férfi szerezhetett további pontokat, akinek jó volt a humora, vagy egyébként jó volt a szövege, szintén szex közben és az előtt egyaránt (szex után az alanyok jó részével már nem került sor beszélgetésre).

7. Sportteljesítmény: ez a szextől teljesen független kategória azt vette figyelembe, hogy az adott alany saját sportágában (pl. futball vagy baseball) milyen teljesítményekkel büszkélkedhetett.

8. Bónusz: ezeken túlmenő pozitívumokkal is lehetett pontot szerezni, az egyik alany például ausztrál akcentusával aratott nagy sikereket a kutatást végző hölgynél.

A dolog persze attól eltekintve is botránynak számít Amerikában, hogy az eset kapcsán hozzájárulásuk nélkül 13 férfiról (és egy nőről) kerültek a nyilvánosság elé személyes adatok. Amint azt az alábbi videón az egyik hozzászóló is megfogalmazza, egy férfit manapság az USA-ban meghurcolnának azért, ha ilyen kíméletlen őszinteséggel és csak a szexre, illetve külsőségekre koncentrálva beszélne nőkről.

A másik oldalról nézve azonban továbbra is sokakat sokkol, hogy egy húszas éveibe épphogy belépett nő ilyen intenzitással keresi a pusztán szexre épülő kapcsolatokat, anélkül, hogy attól a testiségen kívül bármit is várna. Bár nyílt titok, hogy a patinás Duke University férfi sportolói pontosan ezt az életet élik, mégis megdöbbentőnek számít, hogy a vallásos alapítókkal rendelkező intézményben a női diákok egy része is ugyanígy gondolkodik a fiatalságról és a szórakozásról.