Nagy vihart kavart az a Power Pointban íródott vicces prezentáció, amely nemrég került napvilágra és amelyről a múlt héten emlékeztünk meg egy posztban. Az írásmű szerzője egy egyetemista hölgy, aki férfimódra pontozta le 13 szexpartnerét, akiket az egyetemi évek alatt sikerült tesztelnie. A dolog már csak azért is botrányosnak minősült, mert a dokumentum fényképekkel együtt tartalmazza az érintettek legintimebb adatait. Mint kiderült, akinek jó az emlékezőtehetsége, az ezen a sztorin sem lepődött meg.

Az alábbi, nagyobb méretben itt olvasható listát a Smoking Gun ásta most elő, de eredetileg 1977 áprilisában közölte a Massachusetts Institute of Technology saját lapja. Az immár 33 éves lista szerzője két igencsak felvilágosult hölgy volt, aki a felsőoktatási intézménynél nem 13, hanem 34 férfi szexuális teljesítményét tesztelte és értékelte igen szigorúan. Ők ugyan nem a manapság standardnak tekinthető tízes skálát alkalmazták, hanem 4 csillag volt az elérhető legjobb osztályzat, a lényeg nem sokban különbözik a múlt heti listától.

Illetve egyvalamiben igen: a 2010-es lista magáncélra íródott, és a szerző beleegyezése nélkül került fel a netre, míg az 1977-es összeállítást kifejezetten annak tudatában rakta össze bizonyos Roxanne Ritchie és Susan Gilbert, hogy azt a teljes egyetemi közösség el fogja olvasni, az érintetteket is beleértve. Különösebb botrány csak idén lett a dologból, 34 évvel ezelőtt a hölgyek megúszták néhány fenyegető telefonnal. Hát ennyit fejlődött a világ - vagy legalábbis Amerika - 1977. óta.

Mindenesetre a listából egyértelmű, hogy mivel lehet(ett akkoriban) pontot szerezni a nőknél. “Találékony és ügyes”, “nagyon nagy, gyönyörű fasza van”, “érdekes és kiszámíthatatlan”, “jól használja a kezét és a nyelvét” - ilyen kommenteket kaptak anno a legjobb, négycsillagos férfiak. A nullapontosként leszerepeltekkel szemben pedig ilyen kifogásokat hoztak fel a hölgyek: “a lakótársának adta a szüzességét szülinapjára”, “Jó volt! - mondta ő. Mi volt jó? - kérdezem én”, vagy “mintha egy darab kihűlt hús lenne az ember”.