Van egy Foursquare nevű szolgáltatás Amerikában, amelynek segítségével a Facebookon és a Twitteren mobiltelefonunk segítségével folyamatosan közzétehetjük, hogy éppen hol vagyunk. A szolgáltatás listája rengeteg szórakozóhelyet tartalmaz a nagyobb amerikai városokban, és ha éppen az egyikre érkezünk, bejelentkezhetünk, közzétéve, hogy most éppen ott vagyunk.

A magától értetődő előnyökön kívül (mármint hogy ismerőseink mindig tudhatják, éppen hol találhatnak meg minket) minden bejelentkezésért jutalmakat is ad a website. De most kiderült, hogy van még valami, amire használni lehet ezt a dolgot. A weeplaces.com Aránytalálója (az angol neve Ratiofinder) a Foursquare bejelentkezések nemi arányát vizsgálja, és ezeket helyezi el egy interaktív térképen. Ebből az derül ki, hogy melyek azok a szórakozóhelyek egy-egy városban, ahol több férfi, és melyek azok, ahol több nő van.

Csajozáshoz roppant hasznos tud lenni egy ilyen szolgáltatás, hiszen gyakran előfordul, hogy az ember lemegy valahova, aztán azt találja, hogy az ellenkező nem képviselői csak elenyésző számban képviseltetik magukat. Ez ezentúl nem fordulhat elő, mert az okosan csajozó férfiaknak csak meg kell nézni, hogy a térképen hol van a legtöbb rózsaszín folt, és arrafelé kell venni az irányt. Rámenősebb hölgyeknek meg azokon a szórakozóhelyeken kell körülnéznie, ahol a kék pöttyök nagyobbak (feltéve, hogy nem mondjuk egy sztripízbárról van szó). A szolgáltatás egyelőre természetesen csak amerikai nagyvárosok nemi eloszlását képes megjeleníteni, magyar verzió a jövő zenéje.