Már régóta ismert tény, hogy a férfiak attól indulnak be a legjobban, ha egy nő vörös ruhát visel. Évekkel ezelőtt már kikísérletezték, hogy a legkönnyebben egy pirosba öltözött nő kelti fel a férfiak érdeklődését, és hogy arra a hölgyre, aki ezt a színt viseli, arra többet hajlandóak költeni az urak. Ki gondolta volna, hogy a vörös ruháknak még ezen túlmenően is vannak már-már mágikus hatásai a férfiakra? A European Juornal of Social Psychology azt írja, hogy a University of Rochester kutatói gondolták volna, mert ők tovább feszegették a témát.

Az amerikai tudósok módszere megint az volt, hogy fényképeket mutogattak férfiaknak, mindig ugyanazét a “közepesen vonzó” nőét. A kísérleti alanyok felének azonban egy olyan fotót adtak, amin a hölgy kékben volt, a többieknek olyat, amin pirosban. Ezek után megkérdezték az urakat, mit kérdeznének az illetőtől, ha betoppanna az ajtón. Akik a kék ruhás képet látták, azoknak inkább a hétköznapi témák jutottak eszébe, a vörös ruha viszont rögtön pajzánabb-flörtölős kérdésekre inspirálta a résztvevőket.

Még érdekesebb volt a vizsgálatnak az a fázisa, amikor egy újabb adag úriembernek a fényképek megmutatása után azt mondták, hogy most az illető hölggyel fognak találkozni egy elkülönített szobában. Egy széket is adtak, hogy vigyék be magukkal ebbe a bizonyos szobába, ahol már volt egy szék, hogy rendezzék be a helyiséget a nő fogadására. Akik azt hitték, hogy piros ruhás hölggyel fognak találkozni, sokkal közelebb rakták egymáshoz a két széket, mint azok, akik a kék öltözék hatása alatt álltak. Ebből arra lehet következtetni, hogy a piros ruhától a pasiknak nemcsak hogy beindul a fantáziája, hanem fizikailag rá is nyomulnak a feltűnően felöltözött csajra. Mégiscsak van valami tehát abban a mondásban, hogy egy dögös vörös ruha mágnesként vonzza a férfiakat...