Egy 22 éves amerikai fiatalember annyira féltékeny volt szerelmére, hogy barátnőjét kínvallatásnak vetette alá, írja a Smoking Gun. A jelentés szerint Trevor Case tettének motivációja az volt, hogy azt gyanította, felesége, Danielle Stallworth megcsalja, és ezzel kapcsolatban szerette volna kicsikarni a szintén 22 éves nőből az igazságot, illetve megbüntetni azért, ha valóban egy másik férfival kavar. Állítólag a veszekedés során a “most megöllek!” felkiáltás is elhangzott Case szájából. A pár már öt éve élt együtt és van egy gyermekük is.

Az esetben a legbizarrabb az, hogy Case egy Amerikában meglehetősen jól ismert, de sok botrányt kiváltó vallatási módszert alkalmazott barátnőjén. Stallworth-öt hanyatt fektetve az ágyhoz kötözte, egy zoknit tömött a szájába, letakarta a fejét egy pólóval, majd vizet locsolt az arcába. A módszer angol neve waterboarding, és 2009-es betiltásáig az USA bizonyos kormányzati-katonai szervei előszeretettel alkalmazták, arra hivatkozva, hogy az eljárás nem számít kínzásnak, hiszen nemhogy halált, fizikai sérülést sem okoz.

Intenzív pánikot és halálfélelmet azonban igen, ami annyira elviselhetetlen, hogy a waterboardingot önként kipróbáló katonák átlagosan 15 másodpercig bírták csak a tortúrát, holott normális körülmények között ennyi időnek a többszörösét is gond nélkül kibírják a víz alatt.

Ez azért lehetséges, mert az arcon folyó víz érzete, illetve az, hogy az ember orra fekvő helyzetben megtelik vízzel, a fulladás érzését kelti, és így elkerülhetetlenül pánikreakcióhoz vezet. Egy waterboardingnak alávetett férfinak például akkora traumát jelentett az eljárás, hogy az eset után évekkel is önmagában attól pánikrohamot kapott, hogy eleredt az eső, és arcán érezte a hideg vízcseppeket.

A várt hatás Stallworth esetében sem maradt el, és kétségbeesetten szabadulni próbált, amelynek során sikerült kezét kiszabadítania, és azzal mellkason karmolnia barátját. A csetepaténak az vetett véget, hogy felébredt a pár közös gyermeke és bejött a szobába. Case tagadja, hogy waterboardingot alkalmazott volna barátnőjén, akinek a testén megtalálták a lekötözés által okozott sérüléseket, és egyelőre előzetesben van. Hogy Case akkor most megtudta-e, hogy felesége tényleg megcsalja-e vagy sem, arról nem szólnak a híradások, de valószínűleg egy ilyen incidens után ez már mindegy is.