Véletlenül bukkantam erre cikkre, ami azt az adatot idézi a SassyVibestól, hogy a nők 50%-a és a férfiak 75%-a nem aktuális partneréről, hanem másvalakiről fantáziál szex közben. Az adat megdöbbentően magasnak hangzik, főleg annak fényében, hogy sokan azt mondják, ha valaki másra gondol szex közben, az a kapcsolat csődjének jele. Elég kézenfekvő az a következtetés, hogy ha valaki szeretkezés közben arra gondol, hogy szívesen lenne inkább valaki mással, akkor partnere nem izgatja fel eléggé. Egy ilyen kapcsolatban kezd kihűlni a szenvedély, és a felek csak valami külső ok miatt maradnak együtt, pedig jobban tennék, ha szétmennének.

De azért vannak a jelenségnek egyéb olvasatai is. A fent idézett cikk például azt mondja, “egészséges” a fantáziánkat használni ahhoz, hogy izgalmi állapotba jussunk és aktívan tartsuk szexuális életünket. Így aztán az, ha néha másvalakiről fantáziálunk szex közben, még nem jelenti azt, hogy nem szeretjük partnerünket.

A gond ezzel csak az, hogy mások szerint viszont a hűtlenség fejben kezdődik, ráadásul pontosan ezzel. Valamilyen szinten már megcsalásnak számít az is, ha igazi partnerünk helyett valaki mást képzelünk oda az ágyba, illetve hogy erre vágyunk. Aki valóban szereti a párját, még gondolatban sem alázza meg azzal, hogy szeretkezés közben arról fantáziál, hogy mással szexel.

Csak persze az ember fantáziája könnyen beindul, és meglehetősen nehéz irányítani. Már csak azért is, mert az esetek zömében a másik nyilván sosem tudja meg, hogy partnere egy harmadik személyre gondolt szex közben. Ha mindössze ennyi szükséges ahhoz, hogy mondjuk egy közös gyerekeket nevelő párnak működjön a szexuális élete, talán mindenki jobban jár egy kis fantáziálással egy valós válás helyett.

A témát alaposan körüljárja egyébként az Em & Lo nevű website is, ahol három pasit kérdeztek meg ugyanerről. Érdekes módon van közöttük egy meleg férfi is, aki szerint “teljesen egészséges és normális”, hogy egy kapcsolatban egy férfi egy év után már akármilyen szerelmes is, azért néha arról fantáziál, hogy újra hódít. Sőt, nemcsak néha, hanem akár szex közben is.

Önnel előfordul, hogy partnere helyett másról fantáziál szex közben?

De ugyanitt egy másik véleményt is idéznek, ami szerint gyomorforgató egy férfinak abba még csak belegondolni is, hogy barátnője esetleg másról fantáziál szex közben. Ha valaki szeretkezés közben egy másik férfira/nőre gondol, annak végtére is csak az az egy oka lehet, hogy az illető mással szeretne lenni. És a szex olyasvalakivel, akivel nem szeretnénk együtt lenni, gyomorforgató.

Ön mit gondol, mit jelent az, ha valaki arról fantáziál szex közben, hogy nem aktuális partnerével, hanem valaki mással szeretkezik? Szavazógépünk segítségével névtelenül azt is elmondhatja, önnel előfordul-e az ilyesmi.