Mindössze 25 percre ragadt bent a liftben Janis Spindel egy New York-i felhőkarcolóban, de a késés így is félmillió dollárjába került, írja a New York Post. A hölgy kerítőnőként dolgozik milliomos kliensek számára, akik közül aznap éppen egy különösen gazdaggal kellett volna találkoznia, hogy megbeszéljék, milyen feleségre vágyna az illető. Spindel negyedmillió dollárt kapott volna önmagában a találkozóért (ez kb. 50 millió forint), és még egyszer ugyanennyit, amikor sikerül leszállítania a megfelelő feleségjelöltet.

Az ügyfél Oregonból saját repülőgépén érkezett New Yorkba a reggelivel egybekötött találkozóra, ahol a kerítőnő azonban nem tudott megjelenni. Az illető, akinek feleséget kellett volna keresni, egy 48 éves, elvált vállalkozó volt, aki azon kívül, hogy dúsgazdag, még magas is (190 centi).

Spindel azonban saját házának liftjéből 25 percig nem tudott kiszállni, így a találkozót elmulasztotta, ráadásul valamiért telefonon sem tudta értesíteni a klienst arról, hogy késni fog. A kerítőnő kára így liftben töltött percenként kétmillió forintnak felel meg, igaz, a hölgy nem mindenkitől kér ilyen sokat (van, akinek már ötmillió forintért keres feleséget). A kárért elvileg a társasház a felelős, bár Spindel azt nyilatkozta, hogy elhatározta, hogy elköltözik, és csak akkor perel, ha a társasház üzemeltetői nem fizetik ki költözésének költségeit.