A királyi családdal kapcsolatos hírekre mindig éhes brit bulvársajtó már alig várja, hogy Vilmos herceg bejelentse, hogy hivatalosan eljegyzi Kate Middletont. Az eljegyzéshez majd nyilván valami elképesztő jegygyűrű fog járni a királyi család hivatalos ékszerészétől, a Garrardtól. Amíg ennél több kiderül a témáról, addig is jól el lehet nosztalgiázni korábbi hercegnők és királynők gyűrűiről. Nézzünk öt figyelemre méltót!

1. Wallis Simpson hercegné - 1936-ban okozott Angliában alkotmányos válságot az a romantikus történet, hogy VIII. Eduárd király egy olyan amerikai nőbe szeretett bele, aki már kétszer elvált. A király azonban végül a szerelmet választotta a hatalom helyett, és egy szűk évnyi uralkodás után lemondott a trónról Wallis Simpson kedvéért. Ezen áldozat mellett eltörpül egy jegygyűrű, de azért a hercegné kapott egy 19,77 karátos smaragddal díszített ékszert, amelyben belül ott állt a következő felirat: “We are ours now 27 X 36”, azaz “Most már egymáséi vagyunk, 36. X. 27.” Ez utóbbi az eljegyzés dátuma.

2. II. Erzsébet királynő - VIII. Eduárd helyett öccse, VI. György lett a király, akinek lánya, II. Erzsébet a jelenlegi uralkodó. A királynőnek Fülöp herceg a negyvenes években kérte meg a kezét, és ő is egy különleges gyűrűt ajándékozott a jövőbeni királynőnek. Az ékszert díszítő gyémántok ugyanis Fülöp herceg édesanyjának, Alíz battenbergi hercegnőnek egy diadémjéről származtak.

3. Grace Kelly monacói hercegné - Az Oscar-díjas színésznő-legendát 1955 decemberében jegyezte el III. Rainer monacói herceg. Először egy rubintokkal és gyémántokkal díszített Cartier-gyűrűvel kérte meg a kezét, de később úgy döntött, hogy egy hollywoodi dívának ennél több jár. Ekkor szerezte be a képen nagyjából látható ékszert, amelyet egy 12 karátos gyémánt díszít.

4. Diana walesi hercegné - A legendás hercegnő 1981-ben maga választhatta ki a királyi ékszerésznél, milyen jegygyűrűt szeretne. Választása végül egy olyan ékszerre esett, amelyet egy 18 karátos, ovális zafír díszít, amit 14 darab gyémánttal raktak körbe. A zafír állítólag jól ment Diana szeme színéhez, de végül a hercegné maga is elárulta, miért éppen azt választotta: “mert az volt a legnagyobb”.

5. Sarah Ferguson yorki hercegné - András, Károly herceg öccse 1986-ban jelentette be, hogy eljegyezte a később Fergie-nek átkeresztelt Sarah Fergusont. A vörös hölgynek állítólag a hajszínhez passzoló árnyalatú ékkövet szánt a herceg, ezért esett a választása a képen látható, a fent már említett Garrardtól beszerzett rubintra. Az ezt követő hetekben drasztikusan megugrott Angliában a kereslet a vörös drágakő iránt.