Tavasszal két posztban is foglalkoztunk azzal az amerikai leszbikus lánnyal, aki egy iskolai ünnepsége barátnőjével szeretett volna menni. Erre a tanári kar azt mondta, hogy ilyen nincs, mert a lányoknak fiúkkal kell randiznia, és először az egész bált lemondták, aztán meg mégis megtartották, a leszbikus lány és pár más nem túl népszerű diák kiközösítésével. Az újabb sztoriban a kiindulópont azonos, de ennek az ausztrál iskolának, az Ivanhoe Girls’ Grammar Schoolnak az esetében teljesen más lett a végkifejlet, mint Amerikában.

Itt egy 16 éves tanuló, bizonyos Hannah Williams jelentette be, hogy egy iskolai rendezvényre, ahova mindenki vihetett magával valakit “egy randira”, ő lánnyal szeretne menni. Barátnője ugyanis a szintén 16 éves Savannah Supski, a lányok itt videón is megtekinthetők. Erre a magániskola tanári kara azt mondta, hogy ezt tilos, mert a rendezvényre a lányoknak fiúkat kell vinni. Williams nem akarta lecserélni barátnőjét egy fiúra, ezért osztálytársaival együtt petíciót írt, és közösen tiltakoztak az iskola döntése ellen. Amikor ennek semmi foganatja nem volt, Williams egyszerűen otthon maradt a zenés rendezvényről, édesapja meg panaszt nyújtott be az intézmény ellen az ombudsman ausztrál megfelelőjének tekinthető szervhez, azt állítva, hogy lányát diszkriminálták az iskolában.

A vádra az igazgatónő válasza az volt, hogy lányiskola lévén azért követelik meg a férfikísérőt a rendezvényre, hogy kivételesen meglegyen a fele-fele arány a két nem között, hiszen a tanulók már így is a nap nagy részét csak lányok között töltik. Az esélyegyenlőségi aktivisták ebben üres kifogást láttak, de hogy a hatóságnak mi lett volna a döntése, azt sosem fogjuk megtudni, ugyanis az ügy akkora médiafigyelmet kapott, hogy az apa visszavonta beadványát, arra hivatkozva, hogy nem szeretné lányát még egy ilyen eljárással is terhelni.

Ami feltűnő a sztori korábbi, amerikai verziójához képest, az az, hogy míg ott a diákok és a tanárok egy emberként utasították el a leszbikus pár részvételét az iskolai bálon, addig itt az ausztrál történetben nem maradt ennyire magára a főhős. Williams kitiltását ugyanis osztálytársai ugyanúgy ellenzik, mint maga a leszbikus tanuló, kiközösítésről tehát szó sincs. A többi diák annak ellenére szolidáris a homoszexuális lánnyal, hogy a tanári kar végülis egy egész jó érvet hozott fel arra, hogy miért kellenek a fiúk a rendezvényre. Lehetséges, hogy egy csupán lányokból álló iskolában könnyebben elfogad a közösség egy leszbikus diákot? Akárhogyis, nem csak az iskolai randi hiúsult meg, a történtek után maga Williams döntött úgy, hogy jobb a békesség, nem szeretne harcban állni a tanári karral, inkább átmegy másik iskolába.