A Riot Act című website osztotta meg először a világ romantikus sztorikra fogékony közönségével azt a hírt, hogy egy bizonyos Steve Tucker összes kollégájának, azaz az ausztrál bevándorlási hivatal valamennyi dolgozójának elküldött egy furcsa mailt, amelyben egy nőt keres. A szerelmeslevél útja innen a Facebookra vezetett és órák alatt olyan klasszikus lett belőle, hogy mi már magyar fordításban osztjuk meg olvasóinkkal.

“Jó reggelt mindenkinek! Van itt valaki a hivatalnál, akinek van egy Olivia nevű lakótársa. Ez az üzenet neki szól. Olivia magas és a bőre olíva színű. Tavaly februárban költözött Canberrából Sydney-be, hogy a közigazgatásban helyezkedhessen el. Múlt szombat éjjel futottam össze Oliviával. Erős és pozitív benyomást tett rám. Sajnos azonban odafurakodtak mások és nem tudtam úgy befejezni a találkozót, ahogy szerettem volna. Ez azóta is bosszant.

Nagy szívességnek venném, ha lennél olyan kedves és szólnál Oliviának, hogy fel szeretném venni vele a kapcsolatot, vagy ha megadnád neki az elérhetőségemet. Tudom, hogy erre nem ez a legmegfelelőbb csatorna. Nem akartam hülyeségre használni ezt az email-címet. Nagyon nehezemre esett megírni és elküldeni ezt, minden akaraterőmre szükség volt hozzá. Az élet túl rövid egy ilyen alkalom elszalasztásához, ezzel, tudom, hogy mindannyian egyet fogtok érteni. Szuper hétfőt mindenkinek. Steve Tucker”

Hogy pontosan hányan kapták meg ezt a levelet, arról nincs adat, de az ausztrál bevándorlási hivatal 8000 dolgozója közül valószínűleg nem sok maradt ki. Hamarosan fel is röppent a pletyka, hogy az Olivia nélkül élni nem tudó fiatalembert kirúgják az állásából a hivatalos email magáncélra történő használatáért, de úgy látszik, az ausztráloknak megint jó a humorérzéke, ugyanis ehelyett Steve Tuckernek (fotó itt!) rajongói oldala lett a Facebookon, majd a bevándorlási hivatal illetékese megerősítette, hogy a dolgozó valamiféle megrovásban fog ugyan részesíteni, de ki nem rúgják.

Elég baj az neki, hogy a nagy hírverés után az a pletyka terjeng, hogy Olivia számára nagy meglepetés volt a sztori, mert ő nem is emlékezett a lovagra, akire találkozásunk ilyen hatással volt.