A UKDating nevű társkereső a napokban sajtóközleményt adott ki arról, hogy egy kutatás segítségével összeállították, milyen álombarátnőre vágynak a férfiak. A OnePoll által elvégzett felmérésben azt kérdezték meg 3000 éppen nem kapcsolatban élő férfitól, hogy szerintük milyen tulajdonsággal kell rendelkeznie a tökéletes barátnőnek.

A válaszokból az alábbi lista állt össze, amelynek egyes pontjai sajnos ellentmondanak egymásnak, hiszen a férfiak pl. nem szeretik a kövéreket, de azokat se, akik fogyóznak. A nőknek tehát nincs könnyű dolga, de köztudomásúlag a hölgyeknek is megvannak a saját irreális elvárásaik a férfiakkal szemben. Mindenesetre a megkérdezett agglegények 60%-a bízik abban, hogy valahol vár rá a neki való nő, csak meg kell találni. A listában a százalékok azt mutatják, a megkérdezett férfiak mekkora hányada tartotta fontosnak az adott tulajdonságot.

91% - szeresse a szexet

89% - lehessen vele jóízűen jó nagyokat enni

88% - ne töltsön túl sok időt szépítkezéssel, készüljön el 10 perc alatt

82% - ne igyon túl sok alkoholt

75% - ne legyen elhízott

69% - ne zavarja, ha a férfi néha otthon hagyja, és a haverjaival megy el szórakozni

66% - ne sörözzön, inkább borozzon

66% - vezessen jól

65% - szeresse az édességeket

60% - érdekelje a foci

54% - gyerekeket akarjon karrier helyett

Az ideális nő további tulajdonságait a százalékarány megadása nélkül közölték: szép, nem túl nagy melle és formás feneke legyen, hosszú haja legyen, merjen kimenni az utcára smink nélkül is, legyen alacsonyabb a férfinál, legyen diplomája, illetve állása, jöjjön be a haveroknak is és legyen humorérzéke.