Lelkes fogadtatásra talált olvasóink körében a hűségrekorder horvát gólyapárról szóló poszt idén tavasszal, ezért gondoltuk, most se hagyjuk parlagon a madarak párkapcsolatáról érkezett következő kedves hírt. Gloucestershire megye Anglia délnyugati részén található, és itt működik minden télen egy hattyúrezervátum. Az itt áttelelő állatok nyáron Oroszország északi részén költenek, de az ősz vége felé több ezer kilométert repülnek vissza a jóval melegebbnek számító Angliába.

Az ide mindig visszatérő hattyúk között is van egy hűségrekorder pár, a nevük Teapot és Teabag, és már 15 éve mindig együtt érkeznek. Ők láthatók a képeken. Összesen 14 csemetéjük kelt ki ennyi idő alatt. Nem minden hattyúnál ilyen szent azonban a béke.

40 évvel ezelőtt már egyszer megfigyeltek egy válást, és most még a BBC is hírül adta, hogy a rezervátumban újabb hattyúpár ment szét. Az állatok a parkban a Sarindi és Saruni nevet kapták, és tavaly ősszel több éves együttlét után külön érkeztek vissza a rezervátumba. Sarindi új párját Sarindnak hívják, és Saruni is talált magának egy másik hattyút, akit Surunénak neveztek el. A két pár között nincs agresszió, a felek a válás óta egymásra se hederítenek. A szakértők szerint Sarindi és Saruni azért mentek széjjel, mert kapcsolatuk első két évében nem sikerült utódokat nemzeniük.