Még két hete sincs, hogy hírt adtunk egy a brit férfiról és nőről, akik azt vették a fejükbe, hogy heteró létükre melegházasságban szeretnének egyesülni. Nagy-Britanniában 2005-ben vezették be a bejegyzett élettársi kapcsolatot, hogy az azonos nemű párok is össze tudják kötni életüket valamilyen hivatalos formában. Az intézményt egy összehangolt akcióval most nyolc hetero pár támadja, akik közül az egyiket már el is utasították.

A sztori újabb fejezetének főszereplői a BBC híradása szerint a 21 éves Ian Goggin és 22 éves élettársa, Kristin Skarsholt (fotó róluk itt), akik házasságkötés nélkül szeretnének egymáséi lenni, és azt mondják, nem tartják igazságosnak, hogy ezt csak a melegek tehetik meg, de ők nem. Akciójukat az OutRage nevű egyesület szervezi, akik nyilván maguk is jól tudják, hogy az anyakönyvvezetőknek a törvény szerint kell eljárniuk, és nem változtathatják meg azt a jogszabályt, ami kimondja, hogy Nagy-Britanniában bejegyzett élettársi kapcsolatra csak egynemű pár léphet.

Az OutRage persze már ennek az írásba adott formális elutasításnak is örül, hiszen ezzel a dokumentummal a kezükben a bristoli pár már olyan magasabb fórumokhoz is fordulhat majd, ahol érdemben is szóba jöhet a törvény megváltoztatása. A továbblépés előtt azonban még bevárják az akcióban részt vevő többi pár elutasítását is, aztán elméletileg a dolog akár egészen az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is eljuthat.