A MrGreen.com nevű internetes kaszinó az ezerszer ezerféleképpen feldolgozott megcsalás-témában készíttetett közvélemény-kutatást. Sajtóközleményük szépen összefoglal rengeteg triviális tényt, amit a hűtlenkedéssel kapcsolatban régóta szokás idézgetni, de azért található benne egy potenciális újdonságmorzsa is. A 3000 brit résztvevővel készült felmérés szerint ugyanis a hűtlenkedő nők nagy része csak egyszer lép félre, aztán visszamegy állandó partneréhez, míg az a férfi, aki egyszer megcsalja asszonyát, jó eséllyel többször is meg fogja.

A kutatók ezt a következtetést abból vonták le, hogy a nőkhöz képest a férfiak körében kétszer akkora azoknak az aránya, akik egynél többször voltak hűtlenek állandó partnerükhöz. Az erősebb nem képviselői közül minden tizedik sorozatos hűtlenkedőnek vallja magát. Az eredményhez azt a kommentárt fűzték, hogy “úgy tűnik, a nők tanulnak a hibáikból, és ha egyszer félreléptek, utána megint hűségesek lesznek partnerükhöz”. Az tényleg biztosnak látszik, hogy a nőkre valamivel jellemzőbb, hogy csak egyszer hűtlenkednek, de hogy ennek valóban az őszinte megbánás-e az oka, abban a tekintetben kíváncsiak lennénk olvasóink véleményére is.

A sajtóközlemény további adatai között olyanok szerepelnek, hogy például a hűtlen férfiak kb. 20%-a bukik le, míg 34%-uk maga vallja be, hogy félrelépett. A nők ehhez képest valamivel ügyesebbnek tűnnek, mert kevesebb, mint 15%-uk lepleződik le, míg 36% meséli el otthon magától, hogy szexelt valaki mással. A csajok indítéka a félrelépésre jellemzően az, hogy boldogtalanok kapcsolatukban, míg a pasik egyszerűen azért fekszenek le egy másik nővel, mert az megtetszik nekik. A hölgyek 80%-a szerint egy csók már önmagában is megcsalásnak számít, de ezzel csak az urak 68%-a ért egyet.