“A TheJMom.com-ot két testvér, Brad és Danielle indította be 2010-ben egy programozó jóbarátjuk, Matt segítségével. Egy évvel azelőtt Brad és Danielle édesanyja, Barbara már sokadszorra kérte Bradet, hogy hadd nézze meg társkeresős adatlapját, és pillantson bele az oldalba, hátha majd ő megtalálja fia számára a tökéletes barátnőt. Brad végülis beadta a derekát, és hagyta édesanyjának, hogy csináljon, amit akar.

Két órával később tért vissza, és azt látta, hogy anyukája még mindig a számítógéppel van elfoglalva, és már egy tízes listát is összeállított olyan lányokról, akikkel fiának fel kéne vennie a kapcsolatot. Barbara több energiát fektetett a témába, mint amennyit fia valaha is képes vagy hajlandó lett volna. Ez volt az első rácsodálkozás pillanata. Ráadásul Brad és Danielle nagynénje, Elaine néni is összehozta fiát, Michaelt egy rendes lánnyal, és két évre rá össze is házasodtak. Hmmm.. lehet, hogy az anyák tudnak valamit, amit mi nem?!”

Ez a TheJMom.com nevű társkereső bemutatkozó szövege. Az oldal jó kiegészítője lehet a rendes zsidó fiúk naptárjának, igaz, a naptárral szemben ezt a társkeresőt lehet, hogy nem is paródiának szánták. Az egyszerű ötlet: ide nem a társat kereső fiataloknak kell regisztrálni, hanem szüleiknek. Azoknak a szülőknek, akiknek van agglegény fia vagy eladósorban levő lánya, és így az anyukák egymás között boltolhatják le gyermekeik szerelmi életét. A világon nem sokan lehetnek olyanok, akik azt szeretnék, hogy szüleik keressenek nekik társat, de a jelek szerint az amerikai zsidó közösségben azért akadnak ilyenek, ez a site ugyanis kifejezetten zsidóknak szól. Egy biztos: ilyet se láttunk még.