Ma egy olyan kütyüt mutatunk be, amelyet a készítők-tervezők szándéka szerint a feleségek-barátnők fognak felvásárolni a férjek-barátok ellenőrzésére. Ez a pen drive-nak látszó tárgy hivatalos nevén Pornódetektor. USB-vel lehet rácsatlakoztatni bármely gyanús számítógépre, és a kütyü egy program segítségével azonnal megmondja, hogy az adott computeren néztek-e pornóképeket.

Állítólag a pornódetektor akkor is megtalálja a szexképeket, ha az ellenőrzött személy, sejtvén, hogy felesége-barátnője nem repesne az örömtől, ha megtudná, mivel tölti szabadidejét, megpróbálta törölni a nyomokat. Hogy ezt egy egyszerű kukaürítéssel ki lehet-e játszani, az nem derül ki a termékről (tehát valószínűleg igen), mindenesetre a program “megnézi” a számítógépen tárolt képeket, és a rendőrségi vizsgálatoknál használt szoftverrel felismeri rajtuk a bőr színét és az egyes kritikus testrészeket.

Azaz fájlnévtől és egyebektől függetlenül felfedez minden szeméremsértő képet, és a korábban meglátogatott honlapok közül is kiszúrja a pornóoldalakat. Hogy a kütyü a letöltött pornóvideókat is felfedezi-e, az nem derül ki a termékről (tehát valószínűleg nem), mint ahogy azt sem közlik, hogy mit kell tennie a kíváncsiskodó hölgynek, ha a pornódetektor segítségével kifürkészte, amit detektor nélkül is lehet tudni: a férfiak, titokban vagy nyíltan, de kivétel nélkül néznek pornót. Ilyenkor ki kell verni otthon a balhét? Vagy le kell nyelni a békát? Ezt már mindenki maga dönti el.