Egy igen érdekes per folyik jelenleg Angliában. A felperesi oldalon a képen látható melegpár követel ötezer fontnyi (kb. másfél millió forintnak megfelelő) kártérítést, amiért 2008-ban nem engedték nekik, hogy franciaágyas szobában aludjanak egy cornwalli szállóban. A Chymorvah House nevű hotel két tulajdonosa, a Bull házaspár azonban alperesként azzal érvel, hogy website-jukra már évek óta ki van írva, hogy ők keresztények, ezért csak hozzájuk hasonlóan házasságban élő párokat hajlandóak franciaágyas szobában elhelyezni. A többiek is jöhetnek, csak ők aludjanak külön. Még Bull asszony bátyjának sem engedték, hogy összefeküdjön barátnőjével.

Martin Hall és Steven Preddy azonban erre azt mondják, hogy ők nagyonis házasok, hiszen Nagy-Britannia melegházasságot 2005. óta engedélyező törvényeinek megfelelően bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek. Feltehetőleg éppen ezért is mentek pont ebbe a szállodába, hogy akciójukkal teszteljék, válogatnak-e a hoteltulajdonosok a heteró házasságban és annak meleg megfelelőjében élők között. Preddy ugyanis telefonon foglalt franciaágyas szobát, de azt nem közölte, hogy élettársa szintén férfi. Ez csak akkor derült ki, amikor később Preddyék megérkeztek a hotelbe, ahonnan nyomban el is tanácsolták őket. A melegpár erre kihívta a rendőrséget, és így indult a bírósági ügy.

Bullék azonban azt mondják, a szálló saját lakóhelyükként is szolgál, és senki sem kötelezheti őket arra, hogy otthonukban olyan tevékenységre adjanak engedélyt, ami személyes hitükkel szöges ellentétben áll. Érvelésük szerint a Chymorvah House nem egy állami szolgáltatás, hanem egy magánintézmény, és ezért előre lefektetett szabályaik alapján ők mondhatják meg, ki aludjon náluk és ki nem. Az ügyben a napokban végre döntés várható Bristol bíróságától - ön kinek adna igazat? Aki nem bírja elviselni, hogy tőle különböző emberek is léteznek a világon, az ne dolgozzon vendéglátóként, vagy aki tudja, hogy valahol nem fogadják szívesen, az ne is menjen oda?