Az amerikai Sabrina Parker nagymamájától és édesanyjától örökölt egy halálos betegséget, ami általában idős korban jön ki, de Parkernél már 15 éves korban jelentkeztek az ALS (amiotrófiás laterális szklerózis, más néven Lou Gehrig-kór) első tünetei. Ugyanekkor a kislány szerelmes is lett egy iskolatársába. A nála egy évvel fiatalabb Matt Scozzarinak sokáig nem merte elmondani, hogy beteg és hogy már csak hónapjai vannak hátra, mert félt, hogy ezzel rögtön vége szakadna a kapcsolatnak.

Parker állapota azonban szemmel láthatóan romlott, egyre gyengébb volt, elvesztette beszédkészségét, betegségét nem lehetett tovább titkolni. Scozzari azonban nem elutasítással reagált a hírre. Szerelmüknek nem lett vége a hír közlésével, sőt, Scozzari egyre inkább gondját viselte barátnőjének, majd egyenesen azt javasolta, hogy házasodjanak össze. Igazi esküvőről nem lehetett szó, mert kettejük közül csak Parker töltötte be ekkor a tizenhatot, de azért tartottak egy ceremóniát, amelynek videófelvétele alább látható.

Az eseménynek a barátsági fogadalomtétel nevet adták és november végén tartották. Lelkész is volt, Scozzari még gyűrűket is vett és adott át barátnőjének. Parker igazi menyasszonyi ruhát szeretett volna az alkalomra, de erről lebeszélték, így végül lesoványodva ugyan, de egy arannyal átszőtt ruhában vett részt a fogadalomtételen november végén. Tíz nap múlva Parker álmában meghalt. Az AOL roppant hosszú tudósításából az is kiderül, hogy Scozzari azóta néha álmában barátnőjét hívja.