Nagy hírnek számít mindig egy-egy celebesküvő, aminél nagyobb hírnek már csak az számít, amikor később az adott párból valamelyik felet hűtlenségen kapják, vagy valami egyéb okból válnak. Az, hogy idén is együtt maradtak, nem hír. Ma mégis azokról a celebpárokról lesz szó, akik idén sem szolgáltattak szaftos szakítós botrányokat, hanem szép csendben kerek házassági évfordulót ünnepeltek.

10 év: Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones - A színészpár 2000. november 18-án házasodott össze, így a 25 évnyi korkülönbség ellenére idén volt a tizedik házassági évfordulójuk. Igaz, hogy Douglas esetében ez egyelőre még nem rekord, hiszen első feleségétől 23 évnyi házasság után vált el. Szintén idén ünnepelte egyébként tizedik házassági évfordulóját James Cameron, a Titanic és az Avatar rendezője, valamint egy zsidó-katolikus színészpár, Ben Stiller és Christine Taylor.

15 év: Lisa Kudrow és Michel Stern - Ő játszotta Phoebe szerepét a Jóbarátokban, és a hat főszereplő közül ő volt az első, aki megházasodott. A Rosst játszó David Schwimmert leszámítva pedig jelenleg is ő az egyetlen, aki boldog házasságban él. Lisa Kudrow 1995. május 27-én ment hozzá élete első szerelméhez, Michel Sternhez, egy francia reklámszakemberhez. Kudrow terhességét beleírták a sorozatba, a pár idén ünnepelte 15. házassági évfordulóját.

 

20 év: Stephen Baldwin és Kennya Deodato - Stephen Baldwin, az egykor ígéretes színésznek számító sztár az utóbbi időben reality-szereplésekkel próbál kilábalni a totális anyagi csődből, de van valami, ami talán feledteti vele a gondokat néha egy-egy időre. Eumir Deodato zeneszerző lányát, Kennyát vette feleségül még 1990-ben, akivel idén ünnepelték 20. házassági évfordulójukat. Négy gyerekük van.

 

25 év: Simon Le Bon és Yasmin Parvaneh - A nyolcvanas évek szinte legnagyobb brit férfisztárja után bomlottak akkoriban a nők, de Simon Le Bon már 1985-ben, mindössze 27 évesen összeházasodott egy modellel. Yasmin Parvaneh azóta is a felesége, három lányuk született. Ezüstlakodalmukat most hétfőn fogják ünnepelni.

 

30 év: Dustin Hoffman és Lisa Gottsegen - A jelenleg 73 éves színész első házassága is hosszúnak számít, hiszen 11 évig tartott. Azonban Dustin Hoffman második feleségével, Lisa Gottsegennel 1980-ben házasodott össze, és a frigy azóta is tart. Ehhez a kerek harminc éve tartó házassághoz képest az első kapcsolat már eltörpül. Hoffmanéknak négy gyerekük van, akik közül a legfiatalabb is már 23 éves.

 

35 év: Sean Connery és Micheline Roquebrune - Ki gondolná egy nőcsábász James Bondról, hogy 35 évig kibírja egy házasságban? Márpedig Sean Connery-vel ez a helyzet. A skót színész második felesége egy francia-marokkói származású festőnő, Micheline Roquebrune, akivel 1975-ben házasodtak össze. A színészt rengetegszer választották meg a világ legszexisebb férfijának, lovaggá is ütötték, de ezek közül bizonyára egyik sem akkora öröm, mint egy 35. házassági évforduló. Gratulálunk nekik.