Valamiért úgy döntött az Oral-B nevű szájápolási cég, hogy készíttet egy közvélemény-kutatást a munkahelyi karácsonyi bulikról. Megbízásukból háromezer brit munkavállalót kérdeztek meg például arról, hogy volt-e csókolózás vagy flört az évzáró céges összejövetelen. A válasz az, hogy persze: a sajtóközlemény adatai szerint minden ötödik dolgozó csókolózott egy kollégával a parti hevében. Ha jól számítjuk, ez azt jelenti, hogy egy tízfős munkahelyen egy csók csattant el átlagosan, tekintettel arra, hogy ugyebár a smároláshoz két személy kell.

A megkérdezettek tíz százaléka ráadásul nem csak úgy általában egy kollégával melegedett össze az eseményen, hanem konkrétan a főnökkel kezdett el flörtölni. Úgy látszik, a briteknél a céges karácsony kifejezetten romantikus rendezvénynek számít, mert 14% azt mondta, előfordul, hogy direkt úgy vág neki ennek a bulinak, hogy távolról kinézett már magának valakit a melóhelyen, akit most végre lesz alkalma közelebbről megismerni. 10% azt reméli, hogy ezzel a bizonyos személlyel aztán kapcsolatot is sikerül majd fenntartani karácsony után. Persze ez sokaknál hiú ábránd, és 22% tért már úgy vissza másnap az irodába, hogy kínos szituációknak nézhetett elébe, tekintettel arra, ahogy előző este a bulin viselkedett.

A nem megfelelő személlyel való flörtölés és csókolózás azonban nem az egyetlen csapdája ezeknek a céges karácsonyoknak - reméljük, idén ön elkerülte mindet! A britek csaknem harmada általában folyamatosan a többi kollégáról vagy a főnökről pletykál ezen a rendezvényen, negyede pedig béna tánccal égeti magát azok előtt, akik előtt nagyon nem kéne. Mások részegségükben valamilyen balesetet szenvednek, pl. hasra esnek, a rendezvény színhelyében tesznek valami kárt, vagy illetéktelen kollégáknak fecsegnek ki bizalmas munkahelyi dolgokat. Önöknél hogyan zajlott a céges karácsony? Csinált-e már olyasmit egy ilyen rendezvényen, amit utólag megbánt?