A Democracy UK nevű szervezet egy posztja a Facebook 2010-es adatait összegzi. Innen derült ki az is, hogy Lady Gagát lájkolták a legtöbben, de nekünk a Randiblogban az a legérdekesebb, hogy hányan lettek szerelmesek, illetve hányan szakítottak egy év alatt. Ezeknek a történéseknek a közösségi oldalak világában az a megfelelője, hogy az ember a státuszát “kapcsolatban”-ra változtatja, illetve “egyedülálló”-ra kattintja vissza. Az adatokból az is kiderül, hogy ezt egy év alatt hányan tették meg.

A Facebook 500 millió felhasználója közül 28 460 516-an változtatták státuszukat 2010-ben “kapcsolatbanra”, azaz ennyien lettek szerelmesek. Azonban náluk sokkal többen szakítottak: 43 869 800-en álltak vissza “egyedülálló” üzemmódra. Abból, hogy a két szám közötti különbség nagyjából 15 millió, az következik, hogy az egy évvel ezelőtti létszámnál nagyjából ennyivel több szingli, agglegény, vénkisasszony, stb. van most a júzerek között mint tavaly ilyenkor.

Persze vannak másféle kapcsolati változások is. Kb. 3 millióan álltak át 2010-ben arra, hogy “bonyolult”, kis híján 6 millióan lettek jegyesek és 36,7 millióan tették közzé, hogy megházasodtak. Ha a számoknak hinni lehet, a Facebook felhasználói közül tavaly tehát összesen 117,8 millió embernek változott meg a kapcsolati státusza. Ez nagyjából az összes júzer 23%-ának felel meg, ami azt jelenti, hogy közösségépítők kb. háromnegyedének teljesen eseménytelen volt az érzelmi élete 2010-ben: közülük az egyedülállók nem találták meg a szerelmet, a kapcsolatban élők viszont kitartottak társuk mellett.