3000 brit nő megkérdezésével készítettek egy felmérést a Superdrug nevű cég számára a hölgyek sminkelési szokásairól. Rengeteg nő számára egy szürke hétköznap sem képzelhető el valamennyi festék nélkül, hát még egy fontosabb alkalom, például egy randi. A kutatás abból a tételmondatból indult ki, hogy “a smink önbizalmat ad a nőknek, mert el lehet vele tüntetni a zavarba ejtő szépséghibákat. Főleg egy új barát előtt hasznos ez, akinél az adott hölgy be szeretne vágódni”. A kutatás persze be is bizonyította, hogy ezzel milyen sokan egyetértenek.

Tízből hat nő minden napot sminkeléssel kezd, függetlenül attól, hogy hova megy, mit fog csinálni aznap. Tízből egy azonban ezen is túlmegy, és azt mondja, egyáltalán nem szeretné, hogy barátja bármikor smink nélkül lássa, így ha együtt töltik az éjszakát, akkor este kisminkelve fekszik le. További 14% azt a trükköt alkalmazza, hogy ugyan nem festékben alszik, de reggel direkt kicsit korábban kel, hogy kisminkelhessen, mielőtt barátja felébred. A brit nők bő egyharmada meg van arról győződve, hogy szerelmüknek nem tetszettek volna meg, ha első találkozásukkor nem lett volna rajtuk festék.

Az ön jelenlegi/legutóbbi kapcsolatában melyikre került sor előbb?

Persze egy hosszabb távú kapcsolatban nem rejtegetheti egy nő az arcát a végtelenségig. A kutatásban részt vett nőket arról is megkérdezték, hogy mennyi időt kell eltölteniük egy kapcsolatban ahhoz, hogy elérkezettnek lássák az időt ahhoz, hogy smink nélkül mutassák meg magukat barátjuknak. A válaszok átlaga két és fél hónap volt, és itt felmerül a kérdés, hogy vajon a szexszel is várnak-e ez alatt a két és fél hónap alatt. A briteket ismerve a párok jó része naná, hogy nem vár, ami viszont azt jelenti, hogy manapság sokak szemében valakivel szeretkezni kevésbé intim dolog, mint smink nélkül mutatkozni. Kíváncsiak lennénk a témában magyar olvasóink véleményére, illetve tapasztalataira is, kérjük, kattintson egyet a szavazógépen!