Bár egyre távolibbnak tűnik az az idő, amikor a szerelmesek vártak a szexszel a házasságkötésig, azért a mai napig vannak olyanok, akik komolyan veszik azt, hogy csak az igen örökre szóló kimondása után szabad nekilátni a nemi életnek. Itthon is van ilyen, de talán gyakoribb ez a nézet az USA-ban. Ott külön társkeresőjük is van azoknak, akik “tiszták” szeretnének maradni az esküvőig. Az oldal neve We Waited, azaz kb. “megvártuk”. Mármint a nászéjszakát.

Nyilván azért Amerikában sem lehet minden sarkon találni valakit, aki szűz szeretne maradni a házasságkötésig, ezért kézenfekvő, hogy ha ilyen feltételekkel indul neki az ember az életnek, érdemes az interneten is körülnézni, hátha ott akad egy társ hozzá. A wewaited.com csak 18 éven felüli szüzeket fogad, de a kiskorúakat is megszólítják egy tanulmány beidézésével, amely szerint a szexuális életet élő tizenévesek között nagyobb arányban vannak a depressziósok és az öngyilkosok. Az igaz szerelem vár - mondják ők.

Egy ilyen szűzies oldal remek vadászterületnek tűnhet a tapasztalatlan lánykákat becserkészni kívánó vén rókák számára, de a wewaited.com azt állítja, fel vannak készülve a rohamra, nem is érdekes próbálkozni. A regisztrációkat ugyanis egy ideje egyenként kiértékelik - nem lehet olyan sok ezek szerint -, és az első belépés előtt teljes nevet, lakcímet és fotót is kell adni. Csak az válhat taggá, aki átjut a regsztrációs procedúrán.

A leendő felhasználótól beszedett adatokat az oldal üzemeltetői ellenőrzik, hogy valósak-e, de továbbmennek: azt ígérik, azt is megvizsgálják, hogy az illető tényleg szűz-e. Mindehhez persze csak az interneten keresztül rendelkezésre álló eszközöket használják, pl. megnézik a nyilvántartásokat, hogy az illető nem házas-e, nincs-e kapcsolatban, van-e gyereke, van-e róla valami egyéb információ a neten, amiből az következik, hogy az illető már nem szűz.

A site ismertetője szerint amikor a kezdeti szabad regisztráció után ezt a független ellenőrző rendszert kötelezővé tették, korábbi felhasználóiknak csak 5%-a maradt meg, a többiek nem is vállalták, hogy lecsekkolják őket. Így aztán a wewaited.com-on csak a kemény mag maradt meg, akik vagy tényleg szüzek, vagy nagyon ügyesen tettetik.