Ha a múltkor hírül adtunk arról a férfiról, aki a fél iskola színe előtt kérte meg tanárnőként dolgozó barátnője kezét, nem maradhat ki most ez a stewardess sem, akinek a levegőben kellett választ adnia a nagy kérdésre, 80 utas feje fölött átbeszélve. A jópofa leánykérős sztori portugál hősei közül a hölgyet Vera Silvának hívják, és Lisszabonból Barcelonába repült, amikor barátja is rajta volt a gépen, mivel azt a mesét adta be korábban, hogy üzleti útra kell mennie, pont a katalán fővárosba.

Joao Vieira azonban egyszer csak elővett egy videókamerát, majd beszélni kezdett a hangosbemondóba. A videón jól látható a leánykérés pillanata és az éppen utasokkal foglalkozó Silva megdöbbenése, amint a hangosbemondóban egyszer csak meghallja barátja hangját. “Két okból vagyok itt ezen a gépen” - mondja a vőlegény a filmen, “egyrészt mert szeretlek, másrészt mert szeretnék tőled kérdezni valamit. Hozzám jössz feleségül?”

Silva először szemmel láthatóan azt se tudja, hova legyen, az utasok azonban gyorsabban felocsúdnak a meglepetésből: tapsban törnek ki. A stewardess később azt mondta, először annyira zavarba jött, hogy majdnem elbújt a vécében. De másodpercek alatt a meglepődött menyasszony is összeszedte magát, és stílusosan ő is a hangosbemondóba mondta bele a választ a gép másik végéből. Természetesen igent mondott.