Ugyanezzel a címmel 10 hónappal ezelőtt volt már egy posztunk, de akkor csak arról volt szó, hogy van egy iPhone-alkalmazás, amit ebből az alapigazságból kiindulva fejlesztettek ki. A program automatikusan SMS-eket küldözget a felhasználó (férfi) nevében a barátnőnek, hogy az folyamatosan érezze, hogy foglalkoznak vele. Most egy kutatás, ami a Men’s Fitness és a Shape magazinok számára készült, kiderítette, hogy a címben megfogalmazott alaptétel nagyon is helytálló.

A felméréshez nőket kérdeztek meg arról, hogy mennyire jön be nekik, ha SMS-ben vagy egy közösségi oldalon keresztül fűzi őket egy férfi. 80%-uk azt mondta, hogy az ilyen üzenetektől közelebb érzik magukhoz az adott férfit, mintha elmentek volna egy hagyományos randira. 40%-uk továbbmegy: ők azt mondják, könnyebben lefekszenek olyanokkal, akik SMS-ben vagy internetes üzenetben csábítják őket.

Ezeket az adatokat egy pszichológus is véleményezte a magazinok számára. Dr. Belisa Vranich szerint a szöveges, illetve webes üzeneteknek izgalomkeltő hatása van, felcsigázzák a címzettet. “Ha a szex a cél, az SMS-ezés segít, mert ettől a két személy között a beszélgetés izgatóbbá válik. Azt a képzetet is kialakítják az üzenetek, mintha az adott személyt már régebb óta ismernénk, mint valójában, és így már nem gáz korábban bevállalni a szexet.” Eszerint a logika szerint az a nő, aki még húzódozik a szextől mondjuk a második-harmadik randevún, többet bevállal, ha az első alkalomtól kezdve rengeteg üzenetet kap az adott férfitól, mert ettől úgy érzi, hogy már hosszabb ideje együtt vannak.