Hála a Daily Mailnek azért a feleséggel való elbánásnak az egyszerű verésnél kifinomultabb módjairól is értesülhettünk ezen a héten. Egy brit férfi egy pakisztáni származású nőt vett feleségül, de kapcsolatuk, nem lehet tudni miért, megromlott. Lehet, hogy hűtlenség volt a háttérben, lehet, hogy valami egyében vesztek össze, de az is lehet, hogy a férj csak ráunt a nejére. Így aztán kapóra jött neki, amikor a feleség hazautazott Pakisztánba családját meglátogatni.

A férj a brit bevándorlási hivatalnál dolgozott, és míg élete párja nem volt az országban, ő gyorsan hozzáírta felesége nevét ahhoz a listához, amelyen azokat a személyeket tartják nyilván, akiknek a jelenléte az országban “nem járul hozzá a közjóhoz”. Érthetőbben fogalmazva: ezen a feketelistán azok a terroristák, illetve terroristagyanús személyek szerepelnek, akiket biztonsági okokból a hatóságok nem engednek be Nagy-Britanniába. A férjnek munkája révén volt hozzáférése ehhez a listához, úgyhogy egy óvatlan pillanatban odaírta felesége nevét is.

Amikor a hölgy Pakisztánból a látogatás végeztével indult volna vissza Európába, a repülőjére sem engedték felszállni. Indoklást a feleség nem kapott, viszont végül három évig kellett Pakisztánban maradnia a férj trükkje miatt, amiről ez idő alatt a nő mit sem sejthetett. Az egész ügyre csak annak kapcsán derült fény, hogy a férfi előléptetést kérvényezett munkahelyén, és ehhez biztonsági ellenőrzést végeztek magánéletével kapcsolatban. Amikor kiderült, hogy felesége terroristagyanús, kikérdezték az ügyről a férjet, aki bevallotta, hogy csak ő írta fel az asszonyt a listára. Természetesen előléptetés helyett rögtön kirúgták. Nyilván azt se tette zsebre, amit a Pakisztánból három év után visszatért feleségétől kapott.