Roppant érdekes interjút közölt a Sun egy hivatásos tesztcsábítóval. A Claire Middleton néven nyilatkozó angol hölgy azt mondja, szolgáltatásait ilyenkor február első felében, Valentin-nap előtt veszik igénybe a legtöbben, és csak a héten négy férfit buktatott már le azzal, hogy azok bedőltek a 27 éves nő által állított csapdának. Middletonhoz egy ügynökség irányít olyan női klienseket, akik le szeretnék tesztelni, hogy partnerük megbízható-e, hűséges-e, rá lehet-e hagyatkozni a szerelmesek ünnepén, illetve utána az egész életben.

Middleton egy éve űzi az ipart hivatásos csábítóként, igaz, csak másodállásban, de azt mondja, így is 40 ezer fontot (kb. 13 millió forintot) keresett vele eddig (kliensenként 500-1500 fontot, azaz 150-500 ezer forintot kap). Azt mondja, akkor tetszett meg neki ez a foglalkozás, amikor megcsalta a barátja, és szakítottak. Ekkor úgy döntött, segíteni szeretne a többi nőnek, hogy megtudják, az ő partnerük is csalfa-e.

Ezek a bizonyos nők azzal keresik fel Middletont, aki munkába állás előtt hónapokig tanulta a megfigyelés praktikáit, hogy próbálja meg elcsábítani barátjukat-férjüket. Ha sikerül, az illető férfi lebukott, és a kapcsolatnak nyilván vége. Ha nem sikerül, akkor a hölgyek biztosak lehetnek abban, hogy kedvesük valóban szereti őket és nem lehet csak úgy elcsavarni a fejét.

Egy-egy csábítási csapda felállításához Middleton azzal kezd tehát hozzá, hogy megfigyeli az illető férfit: hol jár, miket csinál. A bevetéshez egyáltalán nem öltözik fel kihívóan, mivel tapasztalatai szerint a férfiakat általában riasztják a kitett mellű, nyomulós csajok. Magáról is bevallja, hogy inkább átlagos külsejű, mint szép, de egy csalfateszternek ez kifejezetten előnyös tulajdonság. Az öltözék részét képezi egy rejtett kamera és mikrofon is, ezek lehetnek egy tollban vagy egy nyaklánc medáljában.

A csábításhoz a legfontosabb azonban a mosoly. “Hihetetlen, milyen messzire el lehet jutni egy férfinál egy mosollyal - a flörtöléshez a legfontosabb a mosoly és a szemkontaktus” - mondja a sokat tapasztalt Middleton. A teszternő általában egy bárban vagy egyéb nyilvános helyen környékezi meg a célszemélyt, akinek hűségét le kell ellenőrizni. Itt “véletlenül” kiönt egy italt, vagy valami hasonló húzással hívja fel magára a kiszemelt férfi figyelmét. Egyszer azt vetette be, hogy előhúzott egy Valentin-napi üdvözlőlapot, és sírni kezdett, mintha pont ezen a napon szakítottak volna vele.

Middleton azt mondja, mindig megvárja, hogy a férfi menjen oda hozzá, ezt ő maga sose tenné. Engedi, hogy a tesztelendő célszemély italt vegyen neki, odaüljön hozzá, táncoljon vele vagy megcsókolja, de ennél többet nem. Ha a férfi elkéri a telefonszámát, az ügynökség számát adja meg, így ha érkezik néhány szaftos SMS, azt azonnal a barátnő/feleség is megkapja. A teszt után Middleton bemutatja megbízójának a férfiról készült táncolós-csókolózós képeket is, már ha volt alkalom ilyeneket készíteni.

Middleton eddigi karrierje során több mint 30 férfi sétált bele a hivatásos csábító által állított csapdába. A szolgáltatás nem olcsó, de a hölgy szerint természetesen megéri, hiszen így a kliens biztos lehet partnere igaz szerelmében. Azt mondja, kliensei között nem csak gazdag nők vannak, hiszen egyszer egy olyan, férjére gyanakvó, de segélyből élő nő is hozzájuk fordult, akinek csak nagy nehezen sikerült összespórolnia az 50 ezer forintnak megfelelő összeget a csapdára. “De legalább nem volt kidobott pénz” - mondja Middleton, “a férje tényleg hűtlen volt”.